Annonce
Ugens Bedste

Der er håb forude

På Fyens Stiftstidende gør vi os umage med at lave journalistik, der er relevant for den voksne målgruppe på Fyn. Vi, der er i livets anden halvleg, udgør nemlig en stor andel af avisens 80-90.000 daglige læsere.

Vores skarpe fokus på målgruppen forhindrer os imidlertid ikke i at eksperimentere med at knække koden til de unge læsere. Opgaven giver redaktører hovedbrud overalt i verden. Det er nemlig en verden, hvor vi - på de publicistiske medier - slås med YouTube, Instagram, Snapchat og andre platforme om de unges tid og opmærksomhed. Jeg afslører ikke for meget ved at anerkende, at en avis som Fyens Stiftstidende opleves som håbløst støvet, når man er en teenager med mobilen klistret til hånden.

Men der er faktisk håb. Både for fremtiden og for et publicistisk mediehus som Fyens Stiftstidende. Det viste en 5. klasse fra Lillebæltskolen i Middelfart i ugens løb. I et samarbejde mellem skolen, børnene, Middelfart Kommune og vores lokale mediehus i Middelfart er der skabt bud på, hvordan man kan involvere børn og unge i at finde nye løsninger til for eksempel at undgå madspild og sortere sit affald på en anden og bedre måde. Alt sammen løsninger, der rykker Middelfart og verden i den rigtige retning.

Eleverne har hen over efteråret haft konstruktiv journalistik på skoleskemaet for at lære om medier og medindflydelse. Men læringen gik begge veje. På redaktionen har vi fået en værdifuld lektion i, hvordan et medie nærmer sig en målgruppe, der er svær. Koden til de unge læsere er ikke knækket. Men samarbejdsprojektet mellem redaktionen og 5. A på Lillebæltskolen i Middelfart viser, at der er håb forude, hvis vi tager hinanden alvorligt og med på råd.

Så det vil vi fortsætte med; at eksperimentere med nye arbejdsmetoder og tæt samarbejde med alle, der vil det samme som Fyens Stiftstidende: Rykke udviklingen i en retning, så Fyn og verden bliver et endnu bedre sted at leve.

Selv om ugen bød på både gode og dårlige nyheder - togforsinkelser, skandalelæger, erhvervspriser og nye, spændende millionbyggerier - så er der først og fremmest grund til at hæfte sig ved, at der er håb for fremtidens generationer.

Se blot på den energi, der kan frigives af en flok skoleelever i Middelfart, når bare vi tager dem alvorligt.

God weekend.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce