Annonce
Ugens Bedste

Der er håb forude

På Fyens Stiftstidende gør vi os umage med at lave journalistik, der er relevant for den voksne målgruppe på Fyn. Vi, der er i livets anden halvleg, udgør nemlig en stor andel af avisens 80-90.000 daglige læsere.

Vores skarpe fokus på målgruppen forhindrer os imidlertid ikke i at eksperimentere med at knække koden til de unge læsere. Opgaven giver redaktører hovedbrud overalt i verden. Det er nemlig en verden, hvor vi - på de publicistiske medier - slås med YouTube, Instagram, Snapchat og andre platforme om de unges tid og opmærksomhed. Jeg afslører ikke for meget ved at anerkende, at en avis som Fyens Stiftstidende opleves som håbløst støvet, når man er en teenager med mobilen klistret til hånden.

Men der er faktisk håb. Både for fremtiden og for et publicistisk mediehus som Fyens Stiftstidende. Det viste en 5. klasse fra Lillebæltskolen i Middelfart i ugens løb. I et samarbejde mellem skolen, børnene, Middelfart Kommune og vores lokale mediehus i Middelfart er der skabt bud på, hvordan man kan involvere børn og unge i at finde nye løsninger til for eksempel at undgå madspild og sortere sit affald på en anden og bedre måde. Alt sammen løsninger, der rykker Middelfart og verden i den rigtige retning.

Eleverne har hen over efteråret haft konstruktiv journalistik på skoleskemaet for at lære om medier og medindflydelse. Men læringen gik begge veje. På redaktionen har vi fået en værdifuld lektion i, hvordan et medie nærmer sig en målgruppe, der er svær. Koden til de unge læsere er ikke knækket. Men samarbejdsprojektet mellem redaktionen og 5. A på Lillebæltskolen i Middelfart viser, at der er håb forude, hvis vi tager hinanden alvorligt og med på råd.

Så det vil vi fortsætte med; at eksperimentere med nye arbejdsmetoder og tæt samarbejde med alle, der vil det samme som Fyens Stiftstidende: Rykke udviklingen i en retning, så Fyn og verden bliver et endnu bedre sted at leve.

Selv om ugen bød på både gode og dårlige nyheder - togforsinkelser, skandalelæger, erhvervspriser og nye, spændende millionbyggerier - så er der først og fremmest grund til at hæfte sig ved, at der er håb for fremtidens generationer.

Se blot på den energi, der kan frigives af en flok skoleelever i Middelfart, når bare vi tager dem alvorligt.

God weekend.

Annonce
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];