Annonce
Debat

Der er forskel på folk - hvem der skal klappe i og hvem der skal beskyttes

På kant: På Ørestadens Gymnasium bør eleverne lære at holde deres kæft. På Nyborg Gymnasium bør rektoren lære at holde sin kæft. Hvis man råber "Luder!" efter en minister, bør man straffes kollektivt, råber man "Luder" efter en muslim bør man beskyttes. Hvis man følger landets skrevne love, bør man straffes for ikke at følge de uskrevne. I folketingssalen er der snævre grænser for, hvad man kan tillade sig at kalde andre overhovedet, men på gaden forventes det, at grænserne konstant flyttes.

Dansk Folkeparti og regeringen synes at have patent på, hvornår ytringsfriheden er acceptabel, og hvornår den ikke er. Når der lægges pres på gymnasiernes frihed, både elever og ledelse, fremelsker man kulturen, at det nok er bedst ikke at sige noget alt for højt, hvis man gerne vil frem i livet. Universitetsstuderende bindes af projektstøtte, forskningsmidler og praktikkontrakter, så de ikke kan udtale sig kritisk trods deres viden.

Fagbevægelsen svækkes fra politisk hold, så arbejdere ikke bliver for genstridige; frygten for at miste jobbet holder læberne tæt sammen, for arbejdsløse og syge underlægges stram kontrol fra jobcentrene. Uddannelsesloft, arbejdsprøvning, registersamkøring og digital overvågning. Der må kunne placeres et ansvar for alt det - åh ja, det er såmænd udlændingenes skyld, og ikke de politikere der har stået for at lede landet.

Annonce
John Jørgensen
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Annonce