Annonce
Assens

Der er banket på hos over 400 familier for at få smitten ned i lukket sogn: - Det er gået fremragende

Coronatest i Assens. Arkivfoto: Sandra Goldek
Beboere i de berørte boligområder i Assens, hvor flere er smittet med covid-19, fik i weekenden besøg af lærere, pædagoger og folk i blå veste.

Assens: Som følge af et såkaldt mikroudbrud på Peter Willemoesskolen i Assens, gik medarbejdere fra skolen, dagtilbuddene og Blå-Veste-medarbejdere fra Styrelsen for Patientsikkerhed i weekenden fra dør til dør i boligområderne Korsvang, Østervang, Solvænget og Kildensmindevej.

Indsatsen skulle blandt andet hjælpe beboerne med at forstå, hvordan de skal forholde sig i situationen, hvor der er konstateret mange smittede i de ovennævnte boligområder. Medarbejderne gjorde brug af en arabisktalende tolk, og de medbragte også flyers og infopapirer på flere forskellige sprog.

En fælles indsats

Det var skoleleder på Peter Willemoesskolen, Thomas Lykkegaard Pedersen, der var koordinator for indsatsen, og mandag gav han en melding på, hvordan weekenden var gået.

- Det er gået fremragende. Vi har fået en masse positiv respons fra borgere, som har udtrykt en glæde over, at vi er kommet, og de har været glade for at få en dialog med medarbejderne, der har kunnet svare på en masse spørgsmål, som de har været uafklaret med, fortæller Thomas Lykkegaard Pedersen.


Det er gået fremragende. Vi har fået en masse positiv respons fra borgere, som har udtrykt en glæde over, at vi er kommet

Thomas Lykkegaard Pedersen, skoleleder


Skoleleder på Peter Willemoesskolen, Thomas Lykkegaard Pedersen, fortæller, at borgerne i de berørte boligområder har taget godt imod de kommunale medarbejdere, som i weekenden har banket på hos beboerne. Foto: Sandra Goldek

- Der en meget stor forståelse for, at vi skal have stoppet smittespredningen, og at det er en fælles indsats. Vi har ikke været ude ved en eneste, af hvad jeg har hørt, der har været negativ over for, at vi har banket på. Medarbejderne er blevet taget rigtig godt imod af borgerne, uddyber han.

- Hvor mange familier har I banket på hos i weekenden?

- Det er en svær vurdering, men jeg ved, at vi har kopieret næsten 400 flyers, som er blevet uddelt søndag rundt omkring i byen, og udover det, har vores egne medarbejdere været rundt hos 30-40 familier.

Annonce

Stort fremmøde ved nyt teststed

Søndag åbnede et nyt teststed på Peter Willemoesskolen, som ligger tæt på de berørte boligområder, og her var der søndag mellem klokken 9 og 17 stort fremmøde til PCR-test.

- Der var små 400 borgere, som mødte op for at blive testet, siger Thomas Lykkegaard Pedersen.

Mandag lukkede Assens Sogn ned. Nedlukningen i Assens Sogn omfatter alle grundskoler, alle sfo’er og klubtilbud, alle lokaler og lokaliteter, der anvendes til kulturaktiviteter, biblioteker, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler, hvor der udøves indendørs idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter. Grafik: Mikkel Petersen

Mandag, da avisens udsendte reporter over middag besøgte teststedet på skolen, var der ikke lang kø til at få taget en PCR-test. Der stod højest tre-fire personer i kø, og med et slag på tasken var ventetiden på omkring tre-fem minutter.

Søndag åbnede et nyt testcenter på Peter Willemoesskolen. Her kan man blive testet foreløbig til og med søndag 9. maj. Foto: Sandra Goldek

Mandag lød incidenstallet i Assens Sogn på 511, hvilket svarer til 29 smittede over de seneste syv dage. Positivprocenten er 2,5. Dermed er smitten faldet en lille smule siden i søndags, hvor incidenstallet for Assens Sogn lå på 546.

Assens Sogn opfylder dermed stadig alle tre krav, der gælder for en automatisk nedlukning.

Et sogn lukker

En kommune er forpligtet til at lukke et sogn, når følgende tre kriterier er opfyldt:

• Mindst 400 smittede per 100.000 indbyggere (incidens) de seneste syv dage.

• Mindst 20 smittede personer de seneste syv dage.

• En positivprocent på mindst 2 de seneste syv dage.

Når minimum ét af kriterierierne ikke har været opfyldt i syv dage, ophæver man nedlukningen den følgende dag.

Fra tirsdag og frem tilbydes der kviktest i åbningstiden 8.30 til 20. Teststedet på Peter Willemoesskolen har åbent hver dag til og med søndag 9. maj. Ligeledes kan man hver dag i uge 17 og 18 blive testet på det gamle rådhus i Willemoesgade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce