Annonce
Assens

Der bliver nappet toiletsæder og lokumspapir: Søren drømmer om offentlige toiletter, man skal betale for at bruge

Søren Edlefsen ønsker sig flere offentlige toiletter i Assens by. Foto: Søren Plovgaard/privatfoto.
Søren Edlefsen, byrådskandidat for Venstre, drømmer om, at der kommer flere offentlige toiletter i Assens by, man skal betale for at bruge.

Assens: Der skal gøres op med problemerne med manglende offentlige toiletter i Assens by.

Det mener Søren Edlefsen, der ud over at stille op for Venstre til kommunalvalget også er formand for kulturhuset Tobaksgaarden.

Helt konkret foreslår Søren Edlefsen, at man sætter et eller flere "huse" op, som man kan få adgang til ved at betale et beskedent beløb.

Annonce

- Vi har manglet toiletter i Assens by, understreger Søren Edlefsen, der har genstartet debatten med et opslag på sociale medier.

Han mener ikke, at toiletterne på rutebilstationen kan bruges.

- De bliver nogle gange totalraseret af unge mennesker. Det er ikke et sted at invitere vores turister, mener Edlefsen.

Han er i samme boldgade heller ikke begejstret for at holde toiletterne på Tobaksgaarden åbne for offentligheden døgnet rundt. Det har kulturhuset ellers gjort, efter de offentlige toiletter på Reberbanen blev vinterlukket for nogle år siden.

- På Tobaksgaarden har vi offentlige toiletter, men vi er af og til udsat for hærværk. Når det er gratis og åbne toiletter, kommer der altså nogen og stjæler toiletbrætter, lokumspapir og det hele, og toiletterne bliver raseret, mener Søren Edlefsen.

Hærværk er ikke sjovt

Manglen på offentlige toiletter er ifølge byrådskandidaten kommet op til overfladen igen, efter Tobaksgaarden har været nedlukket fra midt i december til 6. maj i år. Det har også indebåret toiletterne, som nu er genåbnet.

- Vi vil gerne have, at toiletforholdene er til de besøgende i Tobaksgaarden, og så er det ikke sjovt at konstatere, når det ikke ser særlig pænt ud. Hærværket er en hård belastning, og der er nogle, der går ind og bruger det som opholdsrum på alle mulige måder. Det koster mange penge at vedligeholde, nævner Edlefsen.

Han foreslår derfor, at man gør som i større danske byer, og som man muligvis kender det fra rejser i udlandet.

- Der ser vi de betalbare toiletter. Om det er fem eller ti kroner, det er ligegyldigt. Ofte oplever jeg, at de er mere velholdte og rene, og der er ikke helt de problemer, vi ser med de toiletter, der "bare" er åbne i 24 timer. Så kan vi diskutere, om bygningerne er arkitektonisk korrekte eller ej, siger Søren Edlefsen, der ikke har undersøgt, hvad det koster, og hvor man muligvis kan sætte et eller flere af de slags huse op.


Om det er fem eller ti kroner, det er ligegyldigt. Ofte oplever jeg, at de er mere velholdte og rene, og der er ikke helt de problemer, vi ser med de toiletter, der "bare" er åbne i 24 timer

Søren Edlefsen, byrådskandidat


Han peger på, at man kan samarbejde med private firmaer, som muligvis kan stå for driften mod den betaling, som kommer ind via brugerbetalingen.

- Der er masser af offentlige pladser, hvor man kan stille sådan noget op. Det kan eksempelvis være på Reberbanen, siger Søren Edlefsen, der nævner, at en sådan toiletløsning også kunne komme andre byer i kommunen - såsom Aarup - til gavn.

Annonce

Nye toiletter på havnen

Det tyder i midlertidig på, at en del af toiletmanglen i Assens by ser ud til at blive løst i den kommende tid.

By-, land- og kulturdirektør i Assens Kommune, Martin Albertsen, oplyser, at det er besluttet at etablere et offentligt toilet på Assens Havn i forbindelse med pakhuset på midtermolen.

Det blev besluttet på byrådsmødet i december 2020, hvor politikerne nikkede ja til at bruge 800.000 eller lidt mere på et offentligt handicaptoilet, samt baderum og toiletter til gæstesejlerne.

Det er Assens Havn, der finansierer projektet via et overskud på driften, som er blevet overført til anlægsbudgettet.

Her kommer det nye offentlige handicaptoilet samt baderum og toiletter til gæstesejlere til at ligge. Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 5. april 2019

Molelauget har fået doneret 40.000 kroner til etablering af deres eget toilet i forbindelse med projektet. De frivillige har ifølge Assens Kommune også planer om et lille tekøkken samt et mindre depotrum.

Projektleder Anders Troelsen, Assens Kommune, oplyser til Fyens Stiftstidende, at det offentlige toilet samt baderum og toilet til gæstesejlerne kommer til at ligge dér, hvor den lille lave bygning i forbindelse med pakhuset ligger i dag. Den del af bygningen bliver revet ned, og man opfører en ny og mere tidssvarende.

Samtidig er det besluttet, at man lukker toiletterne i den gamle rutebilstation.

Sidste sommer samarbejdede kommunen med Havnegrillen om at bruge deres toilet på grund af de mange gæster på havnen, men det er ifølge sagsfremstillingen ikke en holdbar løsning,

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Odense Håndbold

Odense Håndbold tog endnu en sejr, selvom spillet ikke levede op til standarden: - Vi forventer mere af os selv

Sport For abonnenter

Navne fra Odense Idrætshal - med vindende danskere gennem tiderne, OBK-kendis og Vittinghus ude

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Odense Håndbold For abonnenter

Navne fra Otterup Idrætscenter - med skrattende højtalere, udebane på hjemmebane og Lois Abbingh

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce