Annonce
Nyborg

Der bliver intet militærfly med ildkugler over Nyborg: Arrangement den 4. maj er aflyst

Hercules-flyet kommer alligevel ikke til at flyve ved Nyborg den 4. maj. Forsvaret har aflyst begivenheden. Arkivfoto: Luke Macgregor/Reuters/Ritzau Scanpix

Nyborg: Den 4. maj var nyborgenserne inviteret til at se et af Flyvevåbnets Hercules-fly flyve langs kysten og give et mindre lysshow.

Her ville Hercules-flyet have kastet flares - taktiske ildkugler, der skydes ud fra en flyvemaskine som værn mod varmesøgende missiler - ud tæt på Nyborg.

Nyborgenserne blev i den forbindelse inviteret til at stå ved det gamle færgeleje på Knudshoved og bruge lightere, lommelygter, mobiltelefoner eller andet til at lyse mod flyet for at markere befrielsesdagen.

Annonce

Men forsvaret har set sig nødsaget til at aflyse arrangementet, der skulle have været med til at markere Danmarks Befrielsesdag den 5. maj. Det skriver Nyborg Kommune på deres hjemmeside. Der står ikke yderligere informationer om begrundelsen for denne beslutning.

Showet skulle have været en del af TV2 Vejret, der skulle flankere Hercules-flyet med et film-fly, som skulle sende direkte fra stedet.

Morten Jensen, der er major i Flyvevåbnet og kommunikationschef hos basen, hvor flyet holder til, ønsker heller ikke at uddybe årsagen til aflysningen.

- Desværre er der nogen omstændigheder, der gør, at vi ikke kunne komme med til fejringen den her gang. Det synes vi selvfølgelig er ærgerligt, men sådan er vores verden, siger majoren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Kerteminde

Måle-fremstød på Champs Elysee: Røgeriet Hindsholm skal repræsentere Danmark i Paris

Annonce