Annonce
OB

Der bliver høj tænding i Aarhus

OB's Jeppe Tverskov forventer, at AGF kommer for fuld hammer mod fynboerne. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce

Fodbold: Det er diskuteret, hvor retfærdigt det er, at OB overhovedet har en chance for at komme til Europa på AGF's bekostning.

OB's vikarierende anfører Jeppe Tverskov ser ingen problemer i det.

- I den her struktur er en tredjedel af grundspillet fjernet, så man får ikke lov til at opleve som for eksempel Randers gjordeengang at ligge sidst og komme helt frem, fordi der først var et cut efter 36 kampe. Nu belønner man hold, der har ramt en god form eller har fået spillere tilbage efter skader. Det er okay, synes jeg, siger Tverskov.

- AGF skal vel også bare bevise, at de er nummer tre og I er nummer syv?

- Det er jo sådan, at det er gået de sidste par gange. Nummer syv har aldrig vundet. Vi føler, at vi spiller uden pres, for det ligger på deres skuldre.

- De kommer vel med meget power som altid?

- Ja. Mod Brøndby gik de i højt pres og søgte hårde mand-til-mand-dueller. Det er meget power og kampe med høj tænding med mange tacklinger og højt tempo. Statistikkerne viser, at det er bedst at overlade bolden til dem. Det kan godt være, at vi gør det, selv om det er svært, når man står derinde. De vil gerne spille på omstillinger, spille bolden op på Patrick Mortensen, der lægger den af og så kører de derfra. Det holder vi øje med. Vi er bedst, når vi har bolden og skal møde et hold, der helt ikke kan lide at have bolden, mener Jeppe Tverskov.

- Der er gang i den i Aarhus med udsolgt hus. AGF'erne er fyr og flamme. Alle er oppe at køre, så de vil gerne "smadre fremover" banen.

- Hvor meget har Max Fenger og Mikkel Hyllegaard overrasket dig?

- Alle er blevet overrasket. De har virkelig udnyttet deres spidskompetencer. Det er nok tydeligst at se hos Mikkel Hyllegaard med hans fart, som vi har lært at bruge rigtigt. Før corona-pausen var der ingen, der havde regnet med, at de ville spille så mange kampe og lave så mange mål. Vi var uheldige med skader, og så har de bare vist utrolig høj kvalitet fra start. Det er altså sjældnet, at så unge spillere leverer fra dag et.


Nummer syv har aldrig vundet. Vi føler, at vi spiller uden pres, for det ligger på deres skuldre.

Jeppe Tverskov


- Hvad med dig og udlandet?

- Det kom pludseligt det spørgsmål. Jeg har ikke hørt noget. Har du? Nej, vel. Så det er det eneste, jeg kan sige til det.

De seneste Europa-finaler

Det er fjerde gang i den nye struktur, at nummer syv får chancen for at besejre nummer tre og fire og gå i Europa. Hver gang har nummer syv tabt:

2017: FC Midtjylland-Randers 3-0

2018: FCK-AGF 4-1

2019: Brøndby-Randers 4-2

2020: AGF-OB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce