Annonce
forside

Der blev sat pris på Oprøret fra Udkanten

Viggo Mortensen modtog på vegne af Oprør fra Udkanten Den Sydfynske Initiativpris 2016. Her sammen med juryformand, Anni Bagge Jensen.

Årets Sydfynske Initiativpris gik til Viggo Mortensen og Finn Slumstrup fra Ærø

Annonce

Sidste år var ærøboen Viggo Mortensen helt flov over sammen med Finn Slumstrup at være nomineret til Den Sydfynske Initiativpris, fordi han syntes, de øvrige nominerede var så gode.

I år vandt Mortensen og Slumstrup ikke desto mindre prisen for deres initiativ Oprør fra Udkanten. Mulighedernes land.

Prisen blev indstiftet af bestyrelsen for Fyns Amts Avis efter 150-års fødselsdagen for tre år siden og blev i går uddelt for tredje gang. Arrangementet fandt sted hos sidste års vinder, Ørstedspavillonen i Rudkøbing.

Viggo Mortensen så ikke specielt krigerisk ud, som han sad der alene ved et rundt bord som repræsentant for udkantsoprøret. Finn Slumstrup var i Sydslesvig til et arrangement, der havde været planlagt i lang tid og ikke kunne aflyses.

Avisens chefredaktør Troels Mylenberg bød velkommen til prisuddelingen, som nu er blevet til en tradition på avisens fødselsdag, og som den perfekte vært fortalte han, at der var rigtig mange andre gode initiativer, der var indstillet, før han tog en runde mellem dette års fem nominerede og fik dem til at fortælle lidt om deres projekter.

- Men faktisk træder jeg jo bare vande, indtil formanden for juryen, Anni Bagge Jensen, fortæller os, hvem vinderen er, sagde Mylenberg. Og så gik juryformanden, der til daglig er bibliotekschef på Langeland, på scenen og sagde henvendt til vinderne:

- I tager til folkemøde på Bornholm og taler overalt i landet - sågar i København. Det virker som om, I har en masse i støbeskeen. Først gjorde I oprør over, at udkanten blev talt ned, og nu skal vi se på Mulighedernes land. I gør det på vores vegne og for hele landets skyld. Derfor får I prisen, sagde juryformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce