Annonce
Sydfyn

Denne uges vaccinetal: Tre sydfynske kommuner i top

Covid-19 vaccine. Pfizervaccine. Vaccination. Coronavaccine. Foto: Katrine Becher Damkjær

Sydfyn: Det bliver fortsat løbet med nåle og sprøjtet vacciner ind i de mest udsatte borgeres blodbaner.

Selvom der ikke længere er en sydfynsk kommune i top tre over de mest vaccinerede kommuner, så ligger tre af dem på rad og række som nummer fire, fem og seks. Det er henholdsvis Ærø, Svendborg og Langeland kommuner.

I alt er der på Sydfyn nu 13.058 borgere, som har påbegyndt vaccineforløbet. 5559 er i øjeblikket færdigvaccineret, viser tal fra Statens Serum Institut. Der er 2326 flere end sidste uge, som er gået i gang med vaccineforløbet, og 665 flere, der er vaccineret.

Det betyder, at lidt færre har fået første stik siden sidste uge, men ca. dobbelt så mange kan ikke længere smittes.

I Svendborg er 6474 borgere i gang med vaccinen. Det betyder, at 954 yderligere er gået i gang. Ud af dem er 3093 færdigvaccineret, og det er kun 397 flere end sidste uge. Sidste fredag var forskellen fra den forrige uge kun på 45 personer.

Faaborg-Midtfyn Kommune ser en lignende fremgang. Her er 4587 begyndt og 1608 færdige. Det er henholdsvis 1031 nybegyndte og 155 færdige vacciner. Det er en lille stigning i begge kategorier.

På Ærø er der i alt 658, som er påbegyndt og 306 færdigvaccinerede. Det er 80 personer, som er begyndt på vaccinen og en mindre færdigvaccineret. Faldet i det sidste tal kan skyldes dødsfald.

I sidste uge skrev Fyns Amts Avis, at Langeland var bedst til at starte på vaccinen, men det har de lavet om på i denne uge. I alt er 1339 langelændere begyndt på forløbet, hvilket er 261 mere end sidste uge, hvor de havde samme stigning. Til gengæld er 114 blevet færdigvaccineret i ugens løb, og det er stort i forhold til at de kun var fem i sidste uge. Dermed er 552 færdigvaccineret på øen.

Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Annonce