Annonce
forside

Den tungtløftende teenager

10 deltagere kæmpede fredag i Svendborg, hvor der skulle løftes biler, bæres på meget tungt træ og løftes stærke betonkugler op på et podie.

Magnus Lenskjold er med sine 19 år en af Fyns Stærkeste mænd. Fredag konkurrerede han om netop den titel på Torvet i Svendborg

Svendborg: Den tunge sandsæk ryger ned i brostenene. Lige efter kommer en ung mand flyvende. Udmattende smider han sig over den blå sæk og puster ud. Han har lige gået 84 meter med en sandsæk, der er 30 kilo tungere end ham selv og fører dermed den tredje disciplin ved Fyns Stærkeste Mand. H vejer i øvrigt selv cirka 100 kilo.

Manden med de store muskler er blot 19 år - Magnus Lenskjold hedder han. Han er en af de 10 bomstærke mænd, som fredag indtog Torvet i Svendborg for at konkurrere om titlen som den stærkeste mand på Fyn. For cirka en uge siden var Torvet invaderet af Torvedag - i dag emmer her af testosteron.

- Kom nu, mand.

Magnus står med sammenbidt ansigt og slår sig selv i ansigtet med knyttede næver. Foran ham ligger en 120 kilo tung træstamme, som han skal have løftet over hovedet. Det lykkedes ikke, og selv en meget stærk mand må erkende, at der er grænser.

Ved Fyns Stærkeste Mand skal deltagerne igennem seks udmattende øvelser, som byder på alt fra at løfte enden af en bil til at gå med tønder, som vejer over 100 kilo, op fra jorden.

Magnus Lenskjold startede på stærkmands-træningen sidste efterår. Forinden havde han styrketrænet i fire år, men det var som om, der manglede noget.

- Jeg havde ikke rigtig mulighed for at sætte mig nogle mål. Jeg kom selvfølgelig i form, men der manglede noget action. Og så var der en dag mulighed for at deltage i et stærkmandsstævne, siger Magnus, som samtidig med træningen læser til tømrer på Svendborg Erhvervsskole.

- Kom så, Lars, bliver der råbt højlydt fra Magnus og en af de andre deltagere.

Lars er i gang med at løfte meget tunge objekter op på et podium, men kiloene er for mange. Selvom mændene med de veltrænede kroppe er modstandere, så hepper de alligevel på hinanden, når det kniber. I disciplinen gælder det om at flytte i alt 400 kilo 40 meter. Den hurtigste tid var i øvrigt på 40 sekunder.

Det kræver meget hård træning at være med i konkurrencen, men Magnus vil ikke lade det tage overhånd. Der er stadig plads til at lægge arm med andre unge, når han er i byen med vennerne. Noget, han meget sjældent taber i.

- Det er klart, det fylder meget. Nogen går op i, at de ikke må få for mange af en bestemt slags kulhydrater, og at de skal have forskellige proteiner. Jeg ved bare, at jeg skal have 4500 kalorier og 2000 proteiner om dagen - så er det næsten ligegyldigt, hvor de kommer fra. Jeg vil ikke lade min ungdom gå til spilde, og jeg skal synes, det er sjovt, fortæller han.

Den tunge teenager får meget opbakning hjemmefra, hvilket gør det muligt for ham at gå op i sin træning.

- Min far lader mig stå for at handle, så jeg selv kan sørge for, at jeg får den rigtige kost. Og så er min mor rigtig god til at smøre mig nogle solide madpakker - det betyder rigtig meget, siger han.

I fremtiden har Magnus Lenskjold drømme om at komme i militæret. Lige nu fortsætter jagten på at blive Fyns Stærkeste Mand, hvorfra han kan kvalificere sig til Danmarks Stærkeste Mand, hvis han klarer sig blandt de tre bedste.

Magnus Lenskjold har trænet op til Fyns Stærkeste mand siden efteråret 2014. Han er med sine 19 år den suverænt yngste, men var alligevel den bedste, da muskelmændene bar rundt på tunge sandsække.
Fyns Stærkeste mand.
Fyns Stærkeste mand.
Mange mennesker var mødt op på Torvet i det gode vejr for at se mænd med meget store overarme kæmpe imod hinanden
Fyns Stærkeste mand.
Fyns Stærkeste mand.
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Efter ballade på værtshus: Ung kvinde overfaldt betjent

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

OB For abonnenter

Kommentar: Det er for tidligt at nedgøre OB efter nederlaget mod FCK

Assens

Boldklub plages af glasskår og skrald næsten hver weekend: - Det er ikke rart for hundene at få glasskår op i poterne

Sport

Middelfart i nød: Jagter desperat målmand

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

Taske med computer stjålet ved Årslev

Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Sport

Fynboer sætter ny olympisk rekord på cykelbanen

Middelfart

Flere bilister kogte over, da farten blev sænket til 80 km/t: Forfulgte forankørende og passede ham op ved frakørslen

Odense For abonnenter

Drikkevandet bliver testet for pesticider: Men giftige planter kan også være en trussel

Odense

Tidligere landmand er gået til kamp for rent drikkevand: - Denne gang skal vi være på forkant

Annonce