Annonce
Odense

Den taske blev en dyr lærestreg: Sådan kom jeg til at holde af Black Friday

Jeg er stadig glad for min taske, men det irriterer mig, at jeg kunne have sparet en pæn sum penge. Foto: Lisbeth Helbo

Har du nogensinde betalt fuld pris for en vare og så skuffet måttet opdage, at selv samme vare blev sat på udvalg få dage senere? Det har jeg.

Egentlig er det sjældent, jeg bruger tid på at ærgre mig over den slags, for sket er ligesom sket.

Jeg har aldrig været den store tilbudsjæger, så de fleste udsalg foregår, uden jeg opdager det. Den undskyldning kan jeg bare ikke trække op af ærmet i dette tilfælde. Jeg vidste udmærket godt, at der var få dage til Black Friday, da jeg en tilfældig tirsdag i november 2017 besluttede at forære mig selv en taske. Endda en dyr taske.

Annonce

Jeg har oftest shoppet i de billige tøjforretninger og ikke haft et stort budget. Men nu skulle det være, for det var en taske, jeg længe havde haft kig på. Faktisk har jeg ikke tal på, hvor mange gange jeg har været forbi Magasins taskeafdeling for lige at sige hej. Nærstuderet det sorte læder og tænkt, at det var en taske, der ville holde i mange år. Selvom jeg også syntes, at 3200 kroner var absurd mange penge, men det var det, den kostede.

Alligevel fik jeg overtalt mig selv til at hive muldvarpen op af lommen den tirsdag. Jeg husker tydeligt, at jeg passerede indgangspartiet til Magasin, hvor der stod et skilt, der gjorde mig pinligt opmærksom på, at det var Black Friday lige om lidt. Der ville jeg minimum kunne spare 20 procent på alt.

Ja, det er fint, tænkte jeg. Jeg vidste, at tasken ikke havde været omfattet af Black Friday året forinden, så jeg ignorerede skiltet. Desuden kunne jeg mærke, at jeg havde ventet længe nok. Så jeg gik målrettet mod taskeafdelingen, fandt tasken på hylden og indfangede derefter en ekspedient.

Jeg placerede tasken på disken, og ekspedienten gik straks i gang med af afmontere alarmen, der hang på remmen. Jeg forsøgte at konversere undervejs i processen. Jeg sukkede lidt over, at netop det taskemærke ikke havde været omfattet af Black Friday året forinden. Hun svarede pligtskyldigt, at der altid var nogle mærker, der var undtaget. Det gjaldt især de dyrere.

Jeg erklærede mig enig og fandt dankortet frem. Tasken blev pakket fint ind i en smudspose og derefter lagt i en æske. Jeg fik overrakt mit trofæ, og så cyklede jeg hjem.

Så gjorde jeg noget, jeg normalt ikke gør. Jeg pakkede tasken ud med det samme. Klippede mærket af og fyldte den med mine taskeejendele.

Normalt lader jeg nyindkøbte varer stå en dag eller to, inden jeg tager dem i brug. Det er, som om jeg lige skal sikre mig, at jeg nu også står ved mit indkøb.

Måske jeg var bange for at blive overmandet af min indre gnier, der ville lokke mig til at bytte den. I hvert fald var den taget i brug, da det få dage senere blev Black Friday.

Jeg agtede ikke at bruge flere penge, men kunne alligevel ikke dy mig. Jeg var nysgerrig og klikkede ind på Magasins hjemmeside for at se, om min taske var omfattet af udsalget. Og sandelig, om ikke der stod: ”Spar 25 procent.”

Det var en besparelse på over 750 kroner, som jeg kunne have indkasseret ved blot at vente tre dage.

Det har irriteret mig lige siden, men da var det for sent. Siden da har jeg holdt igen med mine indkøb, når jeg ved, at Black Friday nærmer sig. Der er jo ingen grund til at svine med sine penge.

Normalt lader jeg nyindkøbte varer stå en dag eller to, inden jeg tager dem i brug. Det er, som om jeg lige skal sikre mig, at jeg nu også står ved mit indkøb.Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Fynsk diskotek involveret i større kartelsag: Tidligere ejer får stor bøde for at holde konkurrenter ude af byen

Navne For abonnenter

Michael er vendt hjem for at gøre Nyborg tryggere: Alderspræsident på ny nærstation

Odense Håndbold

Lillesøster Kirkeløkke i menneskehænder i Odense, hvor Freja Cohrt i et par omgange diskuterede med en jysk assistent

Navne For abonnenter

Dødsfald: Karen Bente Goudsmit talte syv sprog og læste til det sidste bøger på fire af dem

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Sport

Viktor Axelsen rydder bordet ved Sport 2021

Odense Håndbold For abonnenter

Odense-piger med tid til kaffe på kontoret i let kamp med spilletid fornuftigt fordelt til Mie Højlund og Lois Abbingh

Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Annonce