Annonce
Faaborg-Midtfyn

Den stakkels ene ladestander i byen: Rækkeviddeangsten er kommet til Faaborg

Klaus Hansen. Privatfoto

Lokaldebat: En parkeringsbøde kan jo lede til meget - i det her tilfælde en stille og rolig refleksion over mulighederne i Faaborg for at oplade sin elbil.

Der er én ladestander i Faaborg (plus ved Hotel Faaborg Fjord). Med væksten i antallet af elbiler er det mildt sagt meget lidt. Og min uvidenskabelige undersøgelse siger mig, at der her i sommer også var en del turister i Faaborg, der kørte i elbil. Det giver et enormt stort pres på den stakkels ene lader, vi har i byen.

Jeg, der arbejder på hele Fyn - undtagen Middelfart – har et stort kørselsbehov. Jeg er afhængig af at kunne lade min bil op i Faaborg. Og det sker nu oftere og oftere, at den stakkels ene ellader er optaget. Jeg er nok ikke den eneste, der oplever det.

Annonce

Jeg, der arbejder på hele Fyn - undtagen Middelfart – har et stort kørselsbehov. Jeg er afhængig af at kunne lade min bil op i Faaborg. Og det sker nu oftere og oftere, at den stakkels ene ellader er optaget.

Kommunen har nu indført tidsbegrænsning på, hvor lang tid man må holde parkeret ved elladeren. Hensigten kan man ikke kritisere: Der holder biler, som ikke lader eller er færdigladede, og som spærrer for andre. Jeg dukker mig ydmygt og tilstår, at jeg ofte er mødt på kontoret i Østergade klokken otte og har sat bilen til opladning - for så at hente den otte timer senere fuldt opladet. Men man har nok ikke tænkt over, at da det er langsomme opladere, så tager det syv-otte timer at lade en bil op, når batteriet skal lades fra fx 30 til 100 procent.

Det kan derfor ikke længere lade sig gøre at få en fuldt opladet bil i Faaborg. Jeg klarer den nok med lidt ladestrategi - selv om Fyn uden for Odense, Nyborg og Svendborg lider under en meget ringe dækning af elstandere.

Hvis jeg nærmer mig Nyborg eller Svendborg, er der hurtigladere, hvor jeg på en halv time kan få en god sjat i tanken. Men den halve time er en halv time oven på en arbejdsdag, som jeg ville kunne have sparet, hvis jeg havde mulighed for fuld adgang til en ladestander i Faaborg.

Nå, men jeg klarer mig nok - og den principielle diskussion om dækningen af ladestandere i Faaborg var nok aldrig blevet til dette skriv, hvis ikke jeg midt i august på den hårde måde opdagede, at der 7. juli blev sat tidsbegrænsning på Faaborgs eneste offentlige oplader.

Rækkeviddeangsten er kommet til Faaborg.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Nye fiskekvoter kommer til at koste Skipper Kurt halvdelen af sin løn: - Der er ingen, der gider betale, når de kun må komme hjem med en enkelt torsk

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce