Annonce
Kunst

Den Sorte Boks er et hit: se her hvorfor

På Skarø mødte folk talstærkt op for at besøge Den Sorte Box. Foto: Nils Valdersdorf Jensen.
Svendborg Museums udstillingscontainer Den Sorte Boks har turneret rundt i den sydfynske kommune for at fortælle lokale historier fra fortiden siden 2018. Projektet har fået så stor succes, at Kulturarv Fyn nu genbruger ideen, så alle fynboerne kan lære mere om deres lokalhistorie. Hvorfor projektet med Den Sort Boks har klaret sig så godt, kan du læse her.
Annonce
Annonce

1) Den Sorte Box står i begivenhedernes centrum

Den Sorte Boks er siden projektets start blevet flyttet rundt til 10 forskellige destinationer og står lige der, hvor historien blev skrevet. Det gør det nemmere at vælge museet til, fordi Den Sorte Boks ofte står placeret ved den lokale brugs eller på torvet, hvor folk allerede kommer.

- Den udstilling, vi havde på Svendborg Torv, fortalte om de lokale arkæologiske udgravninger. Det sjove er, at vi faktisk udstillede de arkæologiske fund på det gamle museum, mens de gravede, men der var ingen, der så dem. Men folk så det i boksen, siger museumschefen på Svendborg Museum, Esben Hedegaard.

Annonce

2) De lokale fortællinger ser dagens lys

Det er ikke altid, at det er de mindre historier fra de små byer, som bliver fortalt, men de små historier er mindst lige så vigtige.

- Man kan blive helt overrasket over, hvor glade folk er, når kulturen rykker ud, og der bliver vist interesse for historierne ude i de små landsbyer. Det er næsten rørende, lyder det fra Esben Hedegaard.

Annonce

3) Du kan blive historiker på 10 minutter

I en container er der ikke plads til meget, men der er trods alt plads nok til en historie fra fortiden.

- Tre plancher, tre montrer og en film. Det kan klares på 10-15 minutter, og så ved man lidt om bykernens historie, lyder det fra Esben Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Annonce