Annonce
Assens

Den sidste Plum i købmandsgården: - Jeg glæder mig over, at Plums Gård nu er overtaget af nogle gode mennesker

Karsten Plum har boet det meste af sit liv i en lejlighed ved siden af Plums Gård, hvor han også er født. Han har det fint med, at den gamle købmandsgård med de karakteristiske gule bygninger samt de tilhørende fabriksbygninger nu skifter hænder. Foto: Søren Plovgaard
Karsten Plum glæder sig over, at der er lykkedes at sælge Plums Gård til to lokale investorer.
Annonce

Assens: Fra stuen i sin lejlighed på første sal i Kindehestegade 1 i Assens kan 82-årige Karsten Plum se over på den gamle købmandsgård, hvor hans oldefar, købmand og agent Frederik Plum, i 1860 grundlagde handelsvirksomheden N.M & F. Plum.

1. april siger Karsten Plum farvel til det store forretnings- og ejendomskompleks i Østergade 38, den store fredede trælade og de mange tidligere fabriksbygninger, der i generationer har båret familiens navn og været synonym med driftige handelsfolk og stadig emmer af forne tiders stolte bedrifter.

Plums Handels-Aktieselskab bestod engang af en trælasthandel med savværk, en byggematerialehandel med mørtelværk, en jernforretning med stål, vvs og værktøj samt en kemisk-teknisk forretning, der i 2004 forlod bymidten og flyttede til et nyt domicil i byens nordlige udkant.

Den historiske købmandsgård har været til salg i flere år, og det er måske derfor, at den aktuelle millionhandel ikke tænder for de store og voldsomme følelesudsving hos Karsten Plum, selv om han og hans bror Ole Plum nu slipper tøjlerne i firmaerne Plums Handels-Aktieselskab og Plums Købmandsgård ApS til de to lokale investorer Jørgen Strøjer Hansen og Palle Johansen.

- Jeg glæder mig over, at Plums Gård nu er overtaget af nogle gode mennesker, som vi har fuld tillid til, siger Karsten Plum og tilføjer, at man de seneste 20 år har forsøgt at finde fornuftige og alternative løsninger til udnyttelsen af den store, fredede tømmerlade fra 1915, der med Karsten Plums ord ligger som en kæmpe klump midt i det hele.

Annonce

Tømmerladen

For omkring 35 år siden solgte Plum-brødrene den første del af den store erhvervsgrund midt i byen til pensionsselskabet PKA, der opførte en række lejligheder ved Brydes Dam. Og for fem år siden solgtes et areal til boligselskabet FAB, der i november 2019 blev færdig med at opføre 55 lejligheder på Plum-grunden.

Han kalder tømmerladen for den tunge del af handlen. For 20 år siden var der planer om at indrette bibliotek i laden, men den og en del andre projekter er hver gang faldet til jorden.

- Vi har haft kontakt med mange mennesker omkring tømmerladen, uden at det har ført til noget. Jeg mener, der vil være gode muligheder for at lave nogle events i laden. Især om sommeren, hvor det ikke er en betingelse, at tømmerladen skal varmes op, siger Karsten Plum.


Jeg glæder mig over, at Plums Gård nu er overtaget af nogle mennesker, som vi har fuld tillid til

Karsten Plum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Debat

Debat: Batteri-drevne tog er fremtiden

Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce