Annonce
Nyborg

Den sidste af de bedste: Unik grund i Nyborg skal huse op mod 300 boliger i 2028

Den fynske ejendomsudvikler Togt har købt knap 40.000 kvadratmeter jord af DSB Ejendomsudvikling. Grunden er den sidste tilbage fra DSB's gamle færgeareal på havnen i Nyborg.

Nyborg: Nu er der udsigt til, at hele havnen i Nyborg bliver fuldendt med beboelse.

Den sidste grund på den attraktive havnefront er nemlig netop blevet solgt til den fynske ejendomsudvikler Togt.

Der er i denne omgang tale om det areal, som en gang husede færgelejerne til togfærgerne over Storebælt - nemlig Ydermolen. Det er da også DSB Ejendomsudvikling, der sælger grunden på knapt 25.000 kvadratmeter.

Annonce
Snart skyder der nye boliger op her. Det er Togt som har købt den gamle DSB-grund, og i 2028 regner firmaet med at op med 300 boliger står klar. Foto: Peter Krogh Frausing

Grunden består af otte byggefelter, som tilsammen kommer til at huse mellem 250 og 300 nye boliger fordelt på forskellige ejerformer og boligtyper.

Ydermolen har en unik beliggenhed, og udviklingen af DSB’s gamle havnearealer vil ske med respekt for områdets historie og miljø.

Mikael Fauerholm, Togt


- Ydermolen har en unik beliggenhed, og udviklingen af DSB’s gamle havnearealer vil ske med respekt for områdets historie og miljø.

- Det stiller dels krav til håndværket bag, men i den grad også det æstetiske niveau og arkitekturen, hvor vi både skal balancere hensynet til de naturskønne omgivelser og kommende beboeres forventninger til moderne komfort, udtaler Mikael Fauerholm projekt- og udviklingschef i Togt i en pressemeddelelse.

Boligerne bygges i bæredygtige materialer med energieffektive løsninger.

Desuden vil der blive brugt arkitektoniske greb, der fletter naturligt ind i det maritime miljø, lover selskabet i pressemeddelelsen.

Første spadestik i 2023

Togt forventer at tage første spadestik for det store byggeri i sommeren 2023 for fem år efter - i sommeren 2028 - at være færdig med den sidste bolig.

Denne visualisering giver et indtryk af, hvordan det nye boligområde med op mod 300 blandede boliger kommer til at se ud.

Området omkring havnen har de seneste år været i rivende udvikling, hvilket har resulteret i talrige lejemål, ejerlejligheder, seniorboliger og en ny havnepromenade.

Havnen i midtbyen er altså gået fra at være et industriområde til et sted, hvor folk bor og opholder sig.

De tidligere banearealer

·Med åbningen af Storebæltsforbindelsen i 1997 blev de tidligere banearealer i Nyborg havn, ejet af DSB, frigjort til nye formål.

·Siden da er der opført godt 300 boliger i området og der er i øjeblikket yderligere 100 boliger på vej - 40 boliger på Remisegade og 60 på Midtermolen.

·Byrådet vedtog 26. april 2016 Helhedsplan for DSB-arealerne i Nyborg Havn, der viser hvordan området, her kendt som Yderpier, kan udvikles.

·Den nuværende planlægning giver mulighed for etageboliger i 2-4 etager (punktvist 5 etager længst mod syd) med mulighed for erhverv i stueetagerne – eksempelvis caféer, liberale erhverv, kultur- og turistaktiviteter og lignende.

·Planlægningen sikrer at der laves offentlige promenader langs kajkanten i hele området.

·Nærmeste nabo til det nye byområde bliver den offentlige bypark ved Færgevej. Her investeres ca. 3,5 mio. kr. i et nyt rekreativt område til gavn for besøgende og områdets beboere. Parken forventes anlagt i efteråret 2022.

·Med udviklingen af byområdet på Yderpieren vil alle de tidligere banearealer i Nyborg havn være udbygget.

Havudsigten og de naturskønne omgivelser tæt på bylivet lader til at have trukket i de nye ejere af grunden.

- Det stemningsfulde havnemiljø hænger perfekt sammen med bymidten, og der er åbenlyse fordele, uanset om det er bymennesket, naturelskeren eller pendleren, der flytter ind. Alle behov kan dækkes med nem adgang til alt lige fra skoler til en bred vifte af arbejdspladser, lystbådehavnen, indkøbsmuligheder, motorvej og togforbindelser til hele Danmark.

- Prikken over i’et er Ydermolens unikke placering direkte mod Storebælt, som giver en suveræn udsigt over vandet, fortæller Mogens Tveskov, administrerende direktør og medejer af Togt-koncernen.

Annonce

Købt af DSB

Det er DSB Ejendomsudvikling, der har solgt det store havneareal, og hos de - nu - tidligere ejere, lyder det til at der er stor tilfredshed med de nye planer. Administrerende direktør Søren Bech-Heede udtaler i torsdagens pressemeddelelse:

- Vi har i mange år arbejdet på at få udviklet området, og det er derfor glædeligt, at vi nu har fået lavet en aftale på den sidste havnegrund. Vi er virkelig glade for, at det er en erfaren partner med solid baggrund i området, der har valgt at købe grunden. Jeg ser frem til at følge udviklingen og se de nye bygninger skyde op i de kommende år.

Før handlen gik igennem, er der blandt andet blevet lavet en analyse af rådgivningsvirksomheden Exometric, der har afdækket områdets boligpotentiale.

Rådgivernes konklusionen er, at der vil være stor interesse for nye, moderne boliger med den planlagte placering. Dertil kommer den generelle befolkningstilvækst i Nyborg, oplyser Togt.

Mogens Tveskov, administrerende direktør og medejer af Togt-koncernen er faldet pladask for den sidste grund på Nyborg havn. Pressefoto.

Togt er en familieejet koncern, som siden 2021 udelukkende har arbejdet med udvikling af boligprojekter. Tidligere har firmaet udlejet boliger og lejligheder og havde dengang 600 lejemål.

Mens der lige nu er gang i byggeri flere steder på havnen i Nyborg, er området på Ydermolen det sidste havneareal, som endnu ikke er blevet udviklet.

De nye ejere af grunden har dermed sat sig på den afgørende etape, som skal afslutte byudviklingen langs kajen.

Inklusiv dette projekt, forventes det at der bliver opført op mod 900 nye boliger i Nyborg Kommune de kommende år.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt på et år

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Erhverv

Revisionsfirma gør op med branchens hårde arbejdspres: Her skal man ikke have dårlig samvittighed over at gå til tiden

Odense For abonnenter

Flere kilo hash fundet i lejlighed: Men dommer blev ikke overbevist af politiets beviser

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Odense

Så gik den ikke længere: Kæmpe eventsted er endnu en gang ramt af konkurs

Kerteminde For abonnenter

Mor og søn fandt indbrudstyv bag en skraldespand: Samme dag fandt far og søn en anden tyv på en mark

De giver den gas: Ordblinde håndværkere har succes med Danmarks største 3D-printer farm

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

For abonnenter

Direktør: Politikerne skal huske, hvad de har lovet de lokale medier

Assens

Utålmodige vinterbadere i opråb: - Det vil være spild af borgernes skattekroner at renovere denne bygning

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

OB

14.000 til pokalfinalen- så mange fynboer har aldrig tidligere set OB i en kamp i dette årtusinde

Annonce