Annonce
Assens

Den private vuggestue og børnehave skal styrke lokalsamfundet

Gummerup private Vuggestue og Børnehave har 33 vuggestuebørn. Her er det pædagogstuderende Rania med Esther i gul og Emma. Foto: Christina Frederiksen
I Gummerup ligger en privat vuggestue og børnehave, der gør alt for at sikre landsbyens overlevelse

Gummerup: I en tid hvor landsbyen er i farezonen for at forsvinde, er der kræfter på spil i Gummerup, som arbejder for det modsatte. Det er Gummerup private Vuggestue og Børnehave, der, udover at servicere 33 vuggestuebørn og 19 børnehavebørn, også ser det som sin opgave at understøtte sammenholdet i lokalsamfundet.

-Vi plejer at anbefale, at de børn i vuggestuen, der kommer fra skoledistriktet, fortsætter i børnehaven på den anden side af vejen. Det er den kommunale børnehave. Selv om de selvfølgelig gerne må gå i vores børnehave, vil vi helst have, at de fortsætter i den kommunale. Vi er ikke interesseret i at udkonkurrere naboen, for vi vil meget gerne styrke lokalområdet, siger daglig leder på stedet, Hanne-Dorthe Frimodt.

Vuggestuen kan i disse dage fejre 10 års fødselsdag, mens børnehaven har eksisteret i små to år. Oprindeligt blev vuggestuen startet af tre mødre, der, modsat Assens Kommune, syntes, at der manglede en vuggestue i Gummerup. Det viste sig, at mødrene havde ret, for med sine 33 børn er vuggestuen blandt de større af sin slags.

Hanne-Dorthe Frimodt understreger dog, at det langt fra kun er børn fra Gummerup, der går i vuggestuen.

- Vi har skaffet os et rigtig godt renomme over årene. Det er der ikke nogen tvivl om, så det er én af forklaringerne på vores størrelse. Men den anden forklaring er, at vi ligger rigtig godt i forhold til de forældre, der skal på arbejde i Odense. Ligegyldigt hvor du kommer fra i kommunen, ligger vi rigtig godt. Vi har også nogle børn fra Nr. Broby, som jo hører til i Faaborg-Midtfyn Kommune. Vi har måske otte-ti børn fra Gummerup, siger Hanne-Dorthe Frimodt.

Annonce
- Vi er ikke interesseret i at udkonkurrere naboen, for vi vil meget gerne styrke lokalområdet.
Daglig leder Hanne-Dorthe Frimodt

Dialog med skolen

Som det ser ud nu, er der ikke planer om, at børnehaven skal vokse sig større end vuggestuen.

- Det er selvfølgelig svært at spå om, hvad der kommer til at ske, men vi har ikke startet vores børnehave op for at udkonkurrere naboen. Vores børnehavebørn er omkring 4,5 år og skal først starte i skole om et par år. Men fordi vi gerne vil støtte lokalsamfundet, har vi faktisk haft en indledende dialog med Gummerup Skole om, hvordan vi kan få børnene til at fortsætte i den lokale skole. Også de børn som måske skal starte i andre skoler, siger Hanne-Dorthe Frimodt.

Konkurrencen på det private vuggestue- og børnehavemarked er blevet en del større på de ti år som vuggestuen i Gummerup har eksisteret.

Hanne-Dorthe Frimodt tror dog, at institutionen har mange gode år i sig endnu, hvis bare den fortsætter med at levere en god ydelse for børnene og deres forældre. For som hun siger:

- Vi er over 20 ansatte, og vi er jo interesserede i at blive ved med at have en god arbejdsplads, en god institution og en god forretning. Og selvfølgelig kunne fortsætte med at have et job.

Hvis du vil vide mere om Gummerup private Vuggestue og Børnehave, kan du besøge hjemmesiden www.gummerup-vuggestue.dk.

Hanne-Dorthe Frimodt har været med i alle 10 år i vuggestuen. Hun er stedets daglige leder. Foto: Christina Frederiksen
Børnehaven har 19 børn, og man anbefaler de lokale børn fra Gummerup at gå i den kommunale børnehave på den anden side af vejen, fordi man gerne vil støtte sammenholdet i byen. Foto: Christina Frederiksen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce