Annonce
Navne

Den musiske embedsmand Portræt

Fyns Amts direktør gennem 20 år, Max Rasmussen, fylder 70 år - stadig i fuld fart og fin form

Da Max Rasmussen den 1. juli 2002 forlod sit chefkontor og sagde pænt farvel og tak, havde han sat rekord på Amtsgården i Odense.

I hele 20 år havde han med titel af amtsdirektør været den øverste embedsmand i Fyns Amt. Højt respekteret for sin viden, sit finmaskede netværk og sine evner til at være loyal over for Amtsrådets politikere af vidt forskellig politisk observans.

I nært parløb med den nu afdøde amtsborgmester Jens Peter Fisker var Max Rasmussen arkitekten til bl.a. fundamentet til det fynske sygehusvæsen. Deres kontante og ofte bramfri omgangstone klingede fint sammen, og i Fyns Amts korte historie har d’herrer Fisker og Rasmussen tegnet sig for adskillige kapitler.

Selv tog Max Rasmussen hul på et nyt kapitel i sit liv, da han hin sommerdag 2002 overlod direktørstolen på Amtsgården til Niels Højberg.

Han satte sig til computeren og fik skrevet et par bøger bl.a. om samspillet mellem embedsmænd og politikere. Et emne, som Max Rasmussen både i teori og praksis kendte som sin egen bukselomme.

Den gamle amtsdirektør er også blevet seniorforsker ved Copenhagen Business School, og så er han censor ved både SDU, Århus, Aalborg og Københavns universiteter og underviser ved SDU’s efteruddannelse.

Med andre ord: Max Rasmussen er en mildt sagt særdeles aktiv pensionist, nu da han i morgen fylder 70 år.

Og det er ikke blot intellektet, der bliver passet og plejet. Formen holder han ved lige med to ugentlige gange gymnastik på Johnson Instituttet i Odense, sejlads og fritidsfiskeri fra sit elskede sommerhus.

Det ligger i Thorøhuse på den smukke Assens-egn, hvor Max Rasmussen blev født og voksede op. Sine akademiske uddannelser som jurist og historiker fik han i København, og der var også her, han hentede sin første lønpose som ansat i arbejds- og socialministerierne.

Sit første embede ved Fyns Amt fik han i 1972. Titlen var fuldmægtig og det fynske amt var kun to år gammelt. Målbevidst og med stor flid arbejdede han sig op i embedsmands-systemet, blev forvaltningschef i 1978 og fire år senere amtsdirektør.

Her regerede han som nævnt i 20 år. Flere private virksomheder havde fingrene ude efter Fyns øverste embedsmand, men bortset fra et par bestyrelsesposter lod Max Rasmussen sig ikke lokke væk fra Amtsgården.

Det var ikke mindst hans musikalske venner i Fyns Amts Spillemandslaug ham dybt taknemmelig for. Her håndterede han banjoen med sikker hånd, og oplod også sin fine røst i glade stunder. I dag plejer den gamle amtsdirektør sine musikalske interesser i venners og families lag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce