Annonce
Fyn

Den mistænkte fra svensk drabssag har haft bopæl i Odense

Det var en fynsk mand, der døde her i Odense Arrest natten til lørdag. Arkivfoto: John Fredy
Manden der døde i Odense Arresthus natten til lørdag, havde haft adresse i Odense.

Opdateret mandag klokken 10.00: I en tidligere udgave af artiklen stod, at der var uklarheder om husnummer og vejnavn på den afdødes bopæl i Odense. De uklarheder er nu ryddet af vejen.

Den 27-årige mand, der torsdag og fredag blev eftersøgt for et mord i Malmø, var fra Fyn.

Manden blev fanget af Fyns Politi efter en biljagt på den fynske motorvej fredag aften. Han blev anholdt efter begæring af svensk politi, der mistænkte ham for drabet på en kvinde i Malmø torsdag eftermiddag eller aften.

Lørdag morgen opdagede personalet i Odense Arrest, at manden var død. Fyns Politi har afvist at oplyse mere om omstændighederne ved dødsfaldet eller noget om mandens identitet.

Nu viser det sig, at han er bosat på Fyn - eller i hvert fald tidligere har været det.

Det fremgår af en artikel i den svenske avis Expressen/Kvällsposten, som kan ses på dette link. Journalist Claes Carlson, der har skrevet artiklen, fortæller til Fyens.dk/Fyens Stiftstidende, at han har oplysningen fra en dom, som i 2013 blev afsagt over danskeren efter et røveri i Trelleborg.

Dommen viser, at danskeren på det tidspunkt - i maj 2013 - havde bopæl på en adresse i det vestlige Odense. Den dømtes navn viser, at han sandsynligvis har en anden etnisk oprindelse end dansk.

Ifølge Expressen er der i weekenden blevet lagt blomster og tændt lys ud for det hus i Trelleborg, hvor den myrdede 24-årige kvinde boede.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce