Annonce
Fyn

Den mistænkte fra svensk drabssag har haft bopæl i Odense

Det var en fynsk mand, der døde her i Odense Arrest natten til lørdag. Arkivfoto: John Fredy
Manden der døde i Odense Arresthus natten til lørdag, havde haft adresse i Odense.

Opdateret mandag klokken 10.00: I en tidligere udgave af artiklen stod, at der var uklarheder om husnummer og vejnavn på den afdødes bopæl i Odense. De uklarheder er nu ryddet af vejen.

Den 27-årige mand, der torsdag og fredag blev eftersøgt for et mord i Malmø, var fra Fyn.

Manden blev fanget af Fyns Politi efter en biljagt på den fynske motorvej fredag aften. Han blev anholdt efter begæring af svensk politi, der mistænkte ham for drabet på en kvinde i Malmø torsdag eftermiddag eller aften.

Lørdag morgen opdagede personalet i Odense Arrest, at manden var død. Fyns Politi har afvist at oplyse mere om omstændighederne ved dødsfaldet eller noget om mandens identitet.

Nu viser det sig, at han er bosat på Fyn - eller i hvert fald tidligere har været det.

Det fremgår af en artikel i den svenske avis Expressen/Kvällsposten, som kan ses på dette link. Journalist Claes Carlson, der har skrevet artiklen, fortæller til Fyens.dk/Fyens Stiftstidende, at han har oplysningen fra en dom, som i 2013 blev afsagt over danskeren efter et røveri i Trelleborg.

Dommen viser, at danskeren på det tidspunkt - i maj 2013 - havde bopæl på en adresse i det vestlige Odense. Den dømtes navn viser, at han sandsynligvis har en anden etnisk oprindelse end dansk.

Ifølge Expressen er der i weekenden blevet lagt blomster og tændt lys ud for det hus i Trelleborg, hvor den myrdede 24-årige kvinde boede.

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har, og du kan gøre det anonymt. Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-04, ligesom du har mulighed for at chatte med Livslinjen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];