Annonce
Sydfyn

Den Lille Bridgefestival summer i Svendborg

Bridgefestival 2020 i Svendborg. Formanden for Dansk Bridgeklub, Charlotte Fuglsang, byder velkommen. Foto: Hans-Henrik Dyssel
Årets bridgefestival skulle egentlig have været afholdt i Svendborg Idrætscenter og have løbet over to uger. Covid-19 kom dog i vejen og der måtte i stedet tænkes i nye baner. Det har resulteret i skabelsen af Den Lille Bridgefestival, som strækker sig over to dage, midt på torvet i Svendborg.
Annonce

Svendborg: Det er tirsdag først på eftermiddagen, de tunge grålige skyer, der tidligere hang faretruende over torvet, er væk, og den lyseblå himmel, med tilhørende solskin, har meldt sin ankomst.

I dag summer det lidt ekstra på Torvet, det store rød/hvide festtelt strækker sig i al sin længde og tiltrækker nysgerrige blikke fra de forbipasserende, og det er der god grund. Teltet er fyldt til randen med borde og stole, men der er ikke dækket op til sommerfest. Teltet skal i to dage være epicenter for Den Lille Bridgefestival.

Annonce

Stor gensynsglæde

Der er en tydelig gensynsglæde blandt de deltagende, som kommer fra hele landet, men særligt Svendborg. De har alt for længe måtte undvære deres bridgespil og dets sociale sammenhold, samt sommerens tilhørende turneringer.

Amalie Rosa Bune er koncentreret, da dagens turnering bliver skudt i gang. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Et par, som ikke lader sig gribe af gensynsglæden, selvom spillet har været savnet, er søstrene Sophie Laura Bune på 19 og Amalie Rosa Bune på 16. De er nemlig i fuld gang med at diskutere, hvilke systemer de skal benytte sig af under dagens turnering. På dagens deltagerliste lægger Sophie og Amalie i den lave ende, hvad angår alder, men bestemt ikke, når det kommer til erfaring. De to unge piger har tilsammen 21 års erfaring og spiller begge for det danske juniorlandshold.

Annonce

Familie i skarp konkurrence

På deltagerlisten finder man mere end én Bune, pigernes forældre er nemlig også tilmeldt, hvor far, Morten Rasmussen Bune og mor, Pia Nielsen Jensen, danner par til tirsdagens turnering. Hele familien har været faste deltagere til bridgefestivallen i flere år og var derfor ikke i tvivl om, hvorvidt de skulle deltage i årets minifestival.

- Vi tilmeldte os nærmest med det samme, for at være sikre på at få plads, siger Morten Rasmussen Bune.

Hvis man spørger Amalie, så står dagens mål klart.

- Man går altid efter at vinde. Men vi skal bare slå jer!, bliver der klart sagt, henvendt til mor og far.

Et andet familiært par der er at finde til dagens turnering, er farmor, Ingelis Axfort og barnebarn, Karl Lasthein. De 57 års forskel mellem farmor og barnebarn er ingen hindring, når det kommer til bridge, og de spiller ofte sammen til åbent hus arrangementer.


Man møder mange forskellige mennesker her og fællesskabet er dejligt

Ingelis Axfort, turneringsdeltager


Ingelis Axfort og barnebarnet, Karl Lasthein, spiller til dagligt i Svendborg Bridgeklub og vil derfor gerne støtte op om festivalen.

- Det plejer jo at være kæmpe stort, men det her måtte vi støtte op om, bliver der sagt, mens der gengældende bliver nikket ivrigt fra Karl.

Turneringens yngste deltager, Karl Lasthein på 15 år, deltager sammen sin farmor. Til daglig spiller han bridge i Svendborg Bridgeklub. Foto: Hans-Henrik Dyssel

Da turneringen bliver skudt i gang, sender farmor, Ingelis Axfort, et kærligt smil til barnebarnet, som allerede er stærkt optaget af sine kort, og i resten af teltet, er de før så smilende ansigter, nu blevet udskiftet af alvorlige miner, og stilheden har sænket sig over de grønne borde.

Annonce

Stor glæde hos formanden

I første omgang blev årets bridgefestival fuldstændig aflyst. Men i et samarbejde med 5700 Summer, Dansk Bridgeforbund og Svendborg Bridgeklub, blev der under de rette omstændigheder stablet en lille minifestival på benene.

Dette bringer stor glæde hos formanden for Dansk Bridgeforbund, Charlotte Fuglsang.

Charlotte Fuglsang er glad for den opbakning de har mødt fra alle kanter.

- Vi har fået rigtig god opbakning fra vores festivalsfrivillige, fra Svendborgs erhvervsliv, som har givet gode præmier, og vi har et rigtig godt samarbejde med Svendborg kommune og Svendborg event, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

DHG besejret trods smagfuld opvisning

Annonce