Annonce
Sydfyn

Den Lille Avis udvider mod øst

Den Lille Avis udvider sit udgivelsesområde, forklarer redaktør Michael Grube Andersen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Lokalavisen Den Lille Avis har indledt samarbejde med Landsbyklyngen Gudmekongens Land og vil én gang om måneden udkomme med stof fra den østlige del af kommunen.
Annonce

Opdateret 15. januar klokken 8.55 med tilføjelse om Niels Højgaard, der bliver redaktør og primus motor på Månedsavisen Gudmekongens Land & Skårup Sogn.

Sydøstfyn: Borgerne i den østlige del af Svendborg Kommune har pr. dags dato fået et nyt lokalmedie at orientere sig i.

Den Lille Avis, som hidtil har haft sit udgangspunkt i den gamle Egebjerg Kommune i vest, har således valgt at udvide segmentet og vil en gang om måneden udkomme med en udgave, hvor halvdelen af stoffet kommer fra og omhandler landsbyerne i den modsatte ende af kommunen.

Det forklarer Michael Grube Andersen, redaktør og tovholder på Den Lille Avis.

- Sidste år begyndte vi at tale med Landbyklyngen Gudmekongens Land, som gav udtryk for, at de også kunne tænke sig en lille lokalavis som supplement til jeres fine avis, siger han med henvisning til Fyns Amts Avis.

- Det har medført, at vi pr. i dag udgiver det, som hedder "Månedsavisen for Gudmekongens Land &Skårup Sogn" ud fra samme princip som hidtil, nemlig at det er frivillige folk, der skriver og hjælper. Den udkommer første tirsdag i hver måned, siger Michael Grube Andersen, der forklarer, at der ikke er tale om et tillæg til Den Lille Avis.

- Det er en fysisk sammenhængende avis, hvor der er en halv avis til hver del én gang om måneden, siger han.

Tirsdag udkom "Månedsavisen Gudmekongens Land og Skårup Sogn" for første gang. Den kunne blandt andet afhentes ved Dagligbrugsen i Gudbjerg, hvor uddeler Allan Kolding (t.v.) huserer. Mogens Stampe, talsmand i Landsbyklyngen Gudmekongens Land, var med til at omdele avisen sammen med redaktør Michael Grube Andersen. Privatfoto: Michael Grube Andersen.
Annonce

Stillet frem

Redaktøren forklarer, at Den Lille Avis bliver trykt i 7100 eksemplarer, og tirsdag kunne han sammen med talsmand for Gudmekongens Land, Mogens Stampe, køre ud med den første udgave med stof fra det østlige Svendborg Kommune.

- Vi stiller den frem der, hvor folk handler og kommer lokalt. Og det er i Hesselager, Lundeborg, Skårup, Åbyskov, Vejstrup, Brudager, Oure, Gudme, Gudbjerg og Brændeskov, siger Michael Grube Andersen.

Han oplyser desuden, at det bliver den lokale ildsjæl, formand for Skakklubben Sydøstfyn og mangeårig redaktør for Gudme Avis, Niels Højgård, som bliver redaktør og primus motor for Månedsavisen for Gudmekongens Land & Skårup Sogn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Fare for giftig røg: Brand ved Fortum

Odense

De har søgt i tre år: Nu har somaliske mødre og SSP Odense fået første million til at hjælpe unge indsatte

Annonce