Annonce
Sydfyn

Den Lille Avis udvider mod øst

Den Lille Avis udvider sit udgivelsesområde, forklarer redaktør Michael Grube Andersen. Foto: Katrine Becher Damkjær
Lokalavisen Den Lille Avis har indledt samarbejde med Landsbyklyngen Gudmekongens Land og vil én gang om måneden udkomme med stof fra den østlige del af kommunen.

Opdateret 15. januar klokken 8.55 med tilføjelse om Niels Højgaard, der bliver redaktør og primus motor på Månedsavisen Gudmekongens Land & Skårup Sogn.

Sydøstfyn: Borgerne i den østlige del af Svendborg Kommune har pr. dags dato fået et nyt lokalmedie at orientere sig i.

Den Lille Avis, som hidtil har haft sit udgangspunkt i den gamle Egebjerg Kommune i vest, har således valgt at udvide segmentet og vil en gang om måneden udkomme med en udgave, hvor halvdelen af stoffet kommer fra og omhandler landsbyerne i den modsatte ende af kommunen.

Det forklarer Michael Grube Andersen, redaktør og tovholder på Den Lille Avis.

- Sidste år begyndte vi at tale med Landbyklyngen Gudmekongens Land, som gav udtryk for, at de også kunne tænke sig en lille lokalavis som supplement til jeres fine avis, siger han med henvisning til Fyns Amts Avis.

- Det har medført, at vi pr. i dag udgiver det, som hedder "Månedsavisen for Gudmekongens Land &Skårup Sogn" ud fra samme princip som hidtil, nemlig at det er frivillige folk, der skriver og hjælper. Den udkommer første tirsdag i hver måned, siger Michael Grube Andersen, der forklarer, at der ikke er tale om et tillæg til Den Lille Avis.

- Det er en fysisk sammenhængende avis, hvor der er en halv avis til hver del én gang om måneden, siger han.

Annonce
Tirsdag udkom "Månedsavisen Gudmekongens Land og Skårup Sogn" for første gang. Den kunne blandt andet afhentes ved Dagligbrugsen i Gudbjerg, hvor uddeler Allan Kolding (t.v.) huserer. Mogens Stampe, talsmand i Landsbyklyngen Gudmekongens Land, var med til at omdele avisen sammen med redaktør Michael Grube Andersen. Privatfoto: Michael Grube Andersen.

Stillet frem

Redaktøren forklarer, at Den Lille Avis bliver trykt i 7100 eksemplarer, og tirsdag kunne han sammen med talsmand for Gudmekongens Land, Mogens Stampe, køre ud med den første udgave med stof fra det østlige Svendborg Kommune.

- Vi stiller den frem der, hvor folk handler og kommer lokalt. Og det er i Hesselager, Lundeborg, Skårup, Åbyskov, Vejstrup, Brudager, Oure, Gudme, Gudbjerg og Brændeskov, siger Michael Grube Andersen.

Han oplyser desuden, at det bliver den lokale ildsjæl, formand for Skakklubben Sydøstfyn og mangeårig redaktør for Gudme Avis, Niels Højgård, som bliver redaktør og primus motor for Månedsavisen for Gudmekongens Land & Skårup Sogn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce