Annonce
Kerteminde

Den Internationale Trækfugledag markeres for første gang på Johannes Larsen Museet

Bramgæs i store tal trækker hvert år gennem Danmark ligesom millioner af andre trækfugle. Lørdag den 11. maj er international trækfugledag, og dagen markeres på Johannes Larsen Museet bl.a. med en udflugt til Vigelsø i Odense Fjord. Foto: Naturstyrelsen

Kerteminde: Hvert år passeres Danmark af et tocifret antal trækfugle, der om foråret er på vej mod ynglepladserne langt mod nord, og om efteråret er på vej ned mod varmere himmelstrøg, hvor der er føde til fuglene. Sådan er det mange steder rundt omkring i verden, og lørdag den 11. maj er derfor udnævnt til World Migratory Bird Day - International Trækfugle Dag. Og for første gang deltager Johannes Larsen Museet i markeringen af dagen med en udflugt til fuglebeskyttelsesområdet Vigelsø og en fuglequiz på selve museet.

I et samarbejde mellem Better BirdLIFE, Naturstyrelsen og Johannes Larsen Museet inviteres interesserede med på fugletur til Vigelsø i Odense Fjord og på fuglequiz til fuglekunsten på Johannes Larsen Museet.

Vigelsø i Odense Fjord er et af de naturområder, der indgår i projektet Better BirdLIFE. Og i øjeblikket er man ved at forbedre strandenge og småøer på og omkring øen, som spiller en vigtig rolle for mange kystfugle, herunder en række trækfugle, som netop i disse dage rejser gennem landet. Det er gratis at deltage på turen, men der er et begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig.

Annonce
Vigelsø er en 132 ha stor ubeboet ø i Odense Fjord, der bruges af mange ande- og vadefugle. På den Internationale Trækfugledag står Johannes Larsen Museet bag en udflugt til øen. Foto: Naturstyrelsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Annonce