Annonce
Albaniserien

Den hårde vej tilbage for B1913

Den nye spiller, Nicklas Stokholm, har sammen med resten af B1913 et klart ønske om oprykning i denne sæson. Foto: B1913
B1913 er efter nogle års fravær tilbage i Fynsserien. Nedrykningen blev en realitet i sidste spillerunde, men hos det odenseanske mandskab er ambitionen klar. Oprykning er påkrævet.
Annonce

FODBOLD: Mangt og meget er sket siden det sidste spark i Fynsserien fandt sted den 22. juni. Med to fynske nedrykkere fra Danmarksserien er antallet af hold steget fra 14 til 15, og hele 6 nye mandskaber skal i denne sæson være med i kampen om oprykning fra landets femtebedste række.

De, på papiret, mest signifikante nye hold i rækken er traditionsklubberne B1913 og B1909. Det er to klubber med meget til fælles. De har begge været en del af det fynske fodboldeventyr, FC Fyn, de har begge fået seriøse lammetæv af Real Madrid i 1960’erne og så er de begge rykket ud af Danmarksseriens pulje 3 i den forgangne sæson.

Det er aldrig nemt at rykke op igen sæsonen efter en nedrykning. Bare spørg en klub som Sunderland, der efter deres nedrykning fra Premier League i 2017 valgte at gentage ”succesen” og rykke ned fra The Championship i 2018.

Ikke desto mindre er det ambition hos B1913 i denne sæson. Et sølle mål i sidste kamp var forskellen på direkte nedrykning og et par drabelige nedrykningskampe. For Nicklas Stokholm er målet for sæsonen meget klar.

- Vores ambition er at vi skal direkte op igen. Vi skal vinde Fynsserien og tilbage i Danmarksserien.

Nicklas Stokholm er en af de nyankomne spillere i truppen. Han er kommet til klubben fra 2. divisionsklubben Næsby Boldklub, hvor han det seneste halvandet år har slået sine folder. Efter et flot første halvår, hvor han scorede seks mål i 16 kampe i Næsbys mislykkedes kamp mod nedrykning fra 2. division, faldt han i den netop overståede sæson lidt mere ud i kulden.

Karrieren startede imidlertid i den sydfynske klub Flemløse/Haarby, som netop er en af konkurrenterne Albaniserien denne sæson. Det er et møde, Nicklas Stokholm ser frem til.

- Jeg har spillet mod dem et par gange med Næsby, og det er lidt en underlig følelse at skulle spille mod mine gamle drenge og de gamle fans, men når der først fløjtes op, så har jeg fuld fokus på, at vi skal vinde. Så er der ikke noget der hedder venner de næste 90 minutter.

Pre-season resultater

B1913 - Kolding Boldklub 3-2

B1913 - Otterup B&IK - 3-4

B1913 - Bogense G&IF 5-1

B1913 - Marienlyst 2-1

B1913 - B 1909 - 0-2

Annonce

En god preseason kan give vinger

Hvis man skal tolke præstationerne i testkampene, så kan B1913 godt se frem til en stor sæson. I de fem kampe der er spillet inden sæsonåbneren mod Dalum den 18. august, er det blevet til 3 sejre og to snævre nederlag. To af sejrene er kommet mod højere rangerede Danmarksserieklubber, mens sidste års toer i Fynsserien, Bogense, blev sendt hjem med et anseeligt 5-1 nederlag.

I testkampene har Nicklas Stokholm også været en flittig gæst på måltavlen. I de fire kampe han har spillet, er det blevet til fire mål. Den selvtillid, som han selv og holdet har tanket, er også en han regner med, bliver vigtig fra sæsonstart.

- Nu fik klubben jo ikke mange sejre i foråret, så at vi starter med så overlegne sejre her i opstarten, det gør helt sikkert, at der er en positiv stemning i truppen, og en tro på, at vi kan tage det med os ind i den nye sæson.

Annonce

Et oprustet hold

Nicklas Stokholm er ikke den eneste nye spiller i truppen. Den tidligere B1913 spiller, Frank Rust Nielsen skifter ligeledes fra de blå i Næsby og tilfører holdet erfaring. Han kommer desuden til at fungere som en spillende assistenttræner. Noget som sportschef, Peter Rask, til klubbens egen hjemmeside ser gode udsigter i.

- Frank har en stor sult efter at indfri klubbens ambitioner og målsætning på banen, men herudover bliver han assistent med tanke på at fungere på den anden side af kridtstregerne, når tilværelsen som spiller engang stopper.

B1913 har desuden budt velkommen til Umar Beriev fra Dalum, ligesom André Malmkvist Hansen også trækker den blå trøje over hovedet i den nye sæson.

Annonce

Lokalopgøret lever endnu

B1913 var i den forgangne sæson i pulje med de evige rivaler fra B1909. Et scenarie der fortsætter denne sæson, eftersom de tog turen ned i Fynsserien sammen. De to klubber har gennem rigtig mange år haft højintense lokalopgør, hvor de foreløbige højdepunkter var i 1960’erne. Her kæmpede de om guldet i den bedste danske række, og især B1909 havde heldet og dygtigheden til at hive to danske mesterskaber hjem, mens begge klubber hyppigt leverede landsholdsspillere i perioden.

I sidste sæson vandt B1909 to af de tre opgør, og det er et momentum, de uden tvivl håber at tage med ind i den nye sæson. Det er også en nødvendighed, for i den nye sæson starter 9’erne med minus 9 point på kontoen, efter at Fodboldens Disciplinærinstans sidste år dømte dem skyldige i en længerevarende og systematisk overtrædelse af reglerne om kørselsgodtgørelse.

Nicklas Stokholm ser også B1909 som en stor konkurrent i kampen om den enlige oprykningsbillet, men han tror, at straffen kan blive afgørende.

- Straffen gør at vi får et pusterum, hvis vi dummer os i nogle kampe. Det kan blive afgørende for vores oprykningsmuligheder, at der er det pusterum. Jeg er dog overbevist om, at det bliver nogle store kampe, da rivalopgøret betyder meget for klubben.

B1913 starter sæsonen på søndag, hvor de hjemme på Campus Road tager imod Dalum.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce