Annonce
Middelfart

Den Gyldne Hånd tager skraldet: Sådan så festivalpladsen ud dagen derpå

Arrangørerne bag Rock Under Broen forventer, at pladsen under broen er så god som ny igen tirsdag. Foto: Sofie Secher Karlsen
Et sandt virvar af affald i alle afskygninger mødte KIF Koldings fanklub, "Den Gyldne Hånd", søndag morgen, da de smøgede ærmerne op og gik i gang med oprydningen.

Middelfart: Mens store dele af byen har tømmermænd, smøger fanklubben fra KIF Kolding ærmerne op. Klubben stillede søndag morgen på festivalpladsen under broen - klar til at rydde godt og grundigt op.

Efterladte campingstole, uendelige mængder smadrede plastikkrus og konfetti, skudt ud af store kanoner, lå spredt på det store grønne areal.

Klubben, som egentlig har navnet "Den Gyldne Hånd", hjælper til på festivalen for fjerde år i træk, og som årene er gået, er arbejdsopgaverne blevet flere og flere. Det fortæller fanklubformand Steen Møller.

- Vi står ved indgangen, har hjulpet til med at sætte hegnet op, og vi fungerer som guider på pladsen, og så står vi for den helt store oprydning søndag, fortæller han.

Annonce
Søndag morgen klokken 8.30 var oprydningsarbejdet så småt gået i gang på festivalpladsen under broen. Foto: Sofie Secher Karlsen

Økonomisk belønning og fællesskab

Steen Møller har befundet sig i Middelfart store dele af ugen op til festivaldagen lørdag - flere dage med fyraften omkring midnat. Men lange dage gør ikke noget, for belønningen er det hele værd.

"Den Gyldne Hånd" får en økonomisk belønning for deres hårde arbejde, men for Steen Møller er det fællesskab, han oplever mellem de mange medarbejdere næsten løn nok i sig selv.

- Jeg kan kun opfordre til, at man som forening melder sig til at hjælpe. Der er et stort fællesskab, og selv om det flere nætter ikke bliver til mere end fem timers søvn, er det fedt, siger han og understreger:

- Vi har det hamrende sjovt.

Pengene, "Den Gyldne Hånd" tjener på festivalarbejdet skal blandt andet bruges på busser til og fra udebanekampe den kommende sæson.

Også Middelfart Kommune er involveret i oprydningsarbejdet og bidrager blandt andet med en kæmpestor udgave af en støvsuger, som kan suge de mindre ting på pladsen op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce