Annonce
Middelfart

Den Gyldne Hånd tager skraldet: Sådan så festivalpladsen ud dagen derpå

Arrangørerne bag Rock Under Broen forventer, at pladsen under broen er så god som ny igen tirsdag. Foto: Sofie Secher Karlsen
Et sandt virvar af affald i alle afskygninger mødte KIF Koldings fanklub, "Den Gyldne Hånd", søndag morgen, da de smøgede ærmerne op og gik i gang med oprydningen.

Middelfart: Mens store dele af byen har tømmermænd, smøger fanklubben fra KIF Kolding ærmerne op. Klubben stillede søndag morgen på festivalpladsen under broen - klar til at rydde godt og grundigt op.

Efterladte campingstole, uendelige mængder smadrede plastikkrus og konfetti, skudt ud af store kanoner, lå spredt på det store grønne areal.

Klubben, som egentlig har navnet "Den Gyldne Hånd", hjælper til på festivalen for fjerde år i træk, og som årene er gået, er arbejdsopgaverne blevet flere og flere. Det fortæller fanklubformand Steen Møller.

- Vi står ved indgangen, har hjulpet til med at sætte hegnet op, og vi fungerer som guider på pladsen, og så står vi for den helt store oprydning søndag, fortæller han.

Annonce
Søndag morgen klokken 8.30 var oprydningsarbejdet så småt gået i gang på festivalpladsen under broen. Foto: Sofie Secher Karlsen

Økonomisk belønning og fællesskab

Steen Møller har befundet sig i Middelfart store dele af ugen op til festivaldagen lørdag - flere dage med fyraften omkring midnat. Men lange dage gør ikke noget, for belønningen er det hele værd.

"Den Gyldne Hånd" får en økonomisk belønning for deres hårde arbejde, men for Steen Møller er det fællesskab, han oplever mellem de mange medarbejdere næsten løn nok i sig selv.

- Jeg kan kun opfordre til, at man som forening melder sig til at hjælpe. Der er et stort fællesskab, og selv om det flere nætter ikke bliver til mere end fem timers søvn, er det fedt, siger han og understreger:

- Vi har det hamrende sjovt.

Pengene, "Den Gyldne Hånd" tjener på festivalarbejdet skal blandt andet bruges på busser til og fra udebanekampe den kommende sæson.

Også Middelfart Kommune er involveret i oprydningsarbejdet og bidrager blandt andet med en kæmpestor udgave af en støvsuger, som kan suge de mindre ting på pladsen op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce