Annonce
Nyborg

Den grønne DF'er: Ledelsen har sovet i timen

Carsten Kudsk (DF) håber, at partiet fremover vil gå i en mere grøn retning. Foto: Michael Bager
Carsten Kudsk erfarede allerede under valgkampen, at partiets linje i forhold til klimaet var mangelfuld. Nu håber han, at partiet skifter kurs i klimaspørgsmålet.

NYBORG: Den grønne DF'er, der er tosset med klima.

Sådan beskriver Carsten Kudsk (DF) sig selv, når snakken falder på hans politiske profil.

Dansk Folkeparti oplevede ellers onsdag et stort valgnederlag, hvor netop den manglende klimaprofil har været ét af kritikpunkterne hos partiet efterfølgende.

Dette medgiver Carsten Kudsk også, som ved valget grundlovsdag for tredje gang missede Folketinget. Carsten Kudsk havde ellers satset meget denne gang for at blive valgt i folketinget.

Blandt andet skiftede han kreds til Middelfartkredsen, som skulle være et bedre springbræt til Christiansborg.

- Vi har længe haft eneret på udlændinge området, men nu er der flere partier med fokus dér. Vi skulle derfor have samlet nogle af de andre dagsordner op, hvor klimakampen selvfølgelig skulle have fyldt meget mere. Partiledelsen har 100% sovet i timen på dette spørgsmål, siger den grønne DF'er.

Annonce

Sådan gik det Carsten Kudsk

Ved valget onsdag fik Carsten Kudsk 961 personlige stemmer, og dermed blev han nummer fire blandt Dansk Folkepartis kandidater på Fyn.

Stemmetallet er omtrent en halvering i forhold til det seneste valg i 2015.

Med en fjerdeplads er Carsten Kudsk ikke længere førstesuppleant fra Fyn, som han har været i seneste periode.

I øvrigt fik Carsten Kudsk flere personlige i Nyborgkredsen, end han gjorde i sin nye kreds. 386 stemmer i Nyborgkredsen og 299 i Middelfart.

Ser frem til rundtur

Derfor glæder Carsten Kudsk, der ved folketingsvalget onsdag fik 961 stemmer, sig over, at Kristian Thulesen-Dahl i sin tale på Christiansborg onsdag fortalte, at han har i sinde at besøge baglandet.

- Man har ikke set de vinde, som blæste rundt om i landet. Folk diskuterer klima, og det er også den vinkel, jeg vil have i min snak med partiledelsen. Vi har ikke råd til at sidde over på klimakampen, fortæller Carsten Kudsk.

Carsten Kudsk gjorde undervejs i valgkampen sit for at ryste Dansk Folkepartis pauvre klimaimage af sig.

Til debatter på gymnasier forsøgte politikeren således at gøre brug af sin viden om bæredygtighed, som han har erhvervet fra sit arbejdsliv.

- Når jeg startede debatter på gymnasier med at spørge "Hvor mange af jer regner med, at jeg ved meget om bæredygtighed?", så var der ingen der rakte hånden op. Det er ærgerligt fordi, at vores parti har et stort potentiale, da vi er det eneste borgerlige parti, der ikke er bundet op af store koncerner rent økonomisk, bemærker Carsten Kudsk.

Støtter stadig Thulesen-Dahl

Selvom Carsten Kudsk kritiserer partiet for sin klimastrategi, så mener han stadig, at Thulesen-Dahl er den rigtige formand.

- Kristian er uden tvivl den bedste mand til jobbet. Han er dygtig, folkelig og man kan altid gå hen til ham og få et kram. Jeg kan ikke se andre end ham i jobbet. Han er min formand.

Trods Carsten Kudsk spår en grøn profil for partiet i fremtiden, så skal man ikke forvente, at Dansk Folkeparti vil følge Venstre og SF i fodsporene og farve logoet grønt.

- Så galt tror jeg ikke, det går. Vi vil vise en grøn profil - ikke bare noget symbolsk som et grønt logo, afslutter Carsten Kudsk.

Carsten Kudsk tilføjer, at han trods det missede folketingsmandat agter at genopstille i Middelfartkredsen til det næste folketingsvalg.

Frem mod folketingets valget 5. juni havde Carsten Kudsk meldt ud, at han ville frasige sig viceborgmesterposten og posten som formand for Ældreudvalget, såfremt han blev valgt ind.

Udover sit politiske arbejder er Carsten Kudsk også en flittig erhvervsdrivende. Han er blandt andet direktør i firmaet GE Green Energi, der arbejder med bæredygtig isolering.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce