Annonce
Assens

Den gamle vandvej til Årøsund

Færgen "Sønderjylland" sejlede på ruten fra 1921 - 1963. Tegning: Bjørk Mathias Friis

Assens: Hvis man ikke er født og opvokset på Vestfyn, ved man måske ikke, at Assens gennem århundreder har været færgested for en overfart til Jylland.

Baagøfærgen er kun sidste led i en i en lang kæde af fartøjer, som har fragtet kvæg, gods og passagerer over Lillebælt. I år er det således 100 år siden, at færgen ”Sønderjylland” blev sat ind for første gang af selskabet ”Lillebelt” A/S, og derfor har Assens Molelaug valgt at markere jubilæet med en udstilling om vandvejen hen over Lillebælt.

Udstillingen er skabt i et tæt, kreativt detektivarbejde sammen med tegneren Bjørk Mathias Friis. Han nu har tegnet udstillingens tre prospekter, som viser tre tidstypiske scenarier, hvor drivkraften for færgefartøjerne var henholdsvis vind, kul og diesel.

Annonce

Udstillingen kan beskues på sydsiden af pakhuset, hvor den supplerer molelaugets udstillingen Byen og Havnen fra 2019, som hænger på nordsiden af pakhuset oven over rampen.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce