Annonce
forside

Den gamle Søbyfærge forlist i Kap Verde

Søby-færgen lå for anker i Marstal Havn ihalvandet år, inden den blev solgt til et hollandsk firma. Arkivfoto

Under en losning udviklede Søby-færgen så stor slagside, at den kæntrede ved kajen i en havn i Kap Verde. Nu ligger færgen med bunden i vejret. Ingen kom noget til under kæntringen.

Kap Verde: Søby-færgen, som i årevis har sejlet mellem Faaborg og Søby, har været udsat for et uheld af de større. Under en losning forleden i Mindelo Havn på øen Sao Vincente i Kap Verde, udviklede færgen så stor slagside, at den kæntrede. Det skriver Maritime Danmark.

Færgen var lastet med containere, gods og to biler - i alt 185 tons - og øjenvidner fortæller, at lasten forskubbede sig efter at de to første containere var losset, og at det var årsagen til, at færgen krængede over.

Besætningen nåede i land inden kæntringen, og ingen kom derfor noget til under uheldet.

De lokale myndigheder er nu ved at lægge en plan for, hvordan man skal bjærge færgen. Færgen vil formentlig blive slæbt ud i bugten, når den er blevet hævet fra bunden.

Søbyfærgen er bygget i 1966 i Kalmar i Sverige. Den kom til Søby for 37 år siden, og blev taget ud af drift i 2012. Den nåede at ligge for anker i Marstal Havn i halvandet år, inden det hollandske selskab MobiTrans Beheer BV købte færgen for en million kroner af Ærø Kommune. Det hollandske firma solgte færgen videre til et ukendt selskab, som sejlede den til Kap Verde, hvor den har sejlet lige siden.

Hvad der skal ske med færgen, når den er bjærget, vides ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Annonce