Annonce
Odense

Den Gamle Kro er gået konkurs

Jens Møhring Madsen havde i mere end 10 år drevet Den Gamle Kro i Overgade sammen med sin hustru Tina Madsen. Nu er de gået konkurs med restuarnten. Arkivfoto: Simon Staun
Corona-krisen var det afgørende slag for en af byens mest kendte restauranter, Den Gamle Kro i Overgade. Nu er den gået konkurs.

Den Gamle Kro i Overgade er gået konkurs. Det skriver forpagterne Jens Møhring Madsen og Tina Madsen på restaurantens hjemmeside. Her bliver det gjort klart, at nedlukningen af Danmark blev det afgørende stød i en nedadgående kurve, der begyndte allerede, da de kinesiske rejseselskaber blev væk som følge af corona-virussen. Forpagterparret skriver således:

"Kære Venner og Gæster. Vi har i dag for sidste gang lukket døren bag os på Den Gamle Kro. Vi indgiver i dag konkursbegæring efter 12 år som forpagtere af dette dejlige sted. De seneste uger med nedlukningen på grund af Corona har kostet meget dyrt (og for os begyndte det før nedlukningen, idet for eksempel kinesiske rejseselskaber blev væk). Der kommer til at gå mange måneder, inden en branche som vores bliver rentabel igen - især i Odense med opgravningen af Thomas B. Triges Gade og de senere år mange flere restaurant-pladser."

Forpagterne har flere gange gjort opmærksom på udfordringene i Odense. Især har TBT-omdannelsen, hvor Overgade i en lang periode har været afskåret fra gågaden Vestergade, gjorde det svært at drive restauranten. Da nedlukningen i forbindelse med spredningen af corona-virus blev en realitet i hele landet lukkede restauranten for kunder. Og man valgte ikke at tilbyde take away.

Fredag i sidste uge var det driftselskabet bag Restaurant Carlslund der meddelte, at man ville indgive en konkursbegæring. Her var forklaringen også corona-nedlukningen, der gjorde fremtidsudsigterne i forhold til den givtige højsæson om sommeren meget usikre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce