Annonce
Fodbold

Den gamle gjorde sin pligt

Casper Johansen omfavner sin angrebsmakker Kristian Weber (nr.20) efter endnu en Middelfart-scoring før pausen, mens Christoffer Hermansen ligger slagen på græsset. Foto: Kim Rune
31-årige Casper Johansen viste sin klasse med to mål og to oplæg til Middelfarts 4-0-sejr i spændingsforladt lokalopgør i Næsby.

FODBOLD: Næsbys spillere havde hele første halvleg den lavthængende sol og Middelfarts snu målræv Casper Johansen imod sig.

Og det blev kostbart, for da halvlegen var omme var solen gået ned, stærene fløjet betuttede hjem og Casper Johansen skiftet ud efter at have lavet to mål og lagt op til to andre.

- Vi har et meget tæt program nu, så jeg talte med Jes om, at det var bedre, at jeg blev taget ud. Vi havde talt om deres afleveringer fra stoppere ud til wingbacks og dem fik vi virkelig opsnappet i starten. Vi vidste, at det kunne være godt med et par hurtige mål, for kommer Næsby først ned og stå, så er de svære at have med at gøre, sagde 31-årige Casper Johansen, der var tæt på et hattrick, der ville have hørt hjemme i de fleste rekordbøger i verden.

Han kunne have lavet hattrick indenfor tre minutter og 45 sekunder, men Næsby-keeper Jeppe Kirk reddede flot, da der stod 2-0 efter fem minutter og Casper Johansen fik en åben skudchance.

- Den redning er jeg lidt træt af, for jeg det var faktisk den bold, som jeg fik bedst ram på. Men ellers fik vi dem presset godt og det var dejligt, at vi fik gang i målene fra os offensive folk, sagde Casper Johansen, der servicerede Kristian Weber til både 3-0 og 4-0 før pausen. Ved det sidste begik Næsby-forsvaret endnu en opspilsfejl, Casper Johansen lavede en sparkefinte og lobbede så smart bolden lige ind i løbet på Weber, der chippede bolden over Jeppe Kirk et minut før pausen.

Som så meget andet her i tilværelsen kunne det have gået anderledes, hvis Pelle Weber havde scoret for Næsby efter 12 sekunders spil. Weber var fri lidt skråt foran mål, men Casper Radza leverede en stærk fodparade.

Annonce

Kampen Kort

Fodbold, 2. division, pulje 2, Næsby-Middelfart 0-4 (0-4)

Mål: 0-1 Casper Johansen (4) efter oplæg fra Peter Kristensen, 0-2 Casper Johansen (6) drejer rundt og klapper en tværpasning i nettaget, 0-3 Kristian Weber (25) spilles helt fri af Casper Johansen, 0-4 Kristian Weber (44) chipper bolden i mål efter Casper Johansens lob.

Advarsler: Søren Andreasen, Middelfart (89).

Næsby (3-4-3): Jeppe Kirk - Nikolaj Dalager, Kasper Dreyer, Christoffer Hermansen - Pelle Weber (60. Nikolai Skøtt), Anders Nielsen, Kristian Petersen, Lasse Plato (68. Jens Riis) - Marcus de Claville Berthelsen, Kasper Høst (60. Mads Augustinus Hansen), Martin Lund.

Middelfart (4-4-2): Casper Radza - Nikolaj Hagelskjær, Niclas Vemmelund, Peter Jul Nielsen, Niclas Nymand - Peter Dahl Kristensen (57. Esben Petersen), Martin Conley, Lasse Thomsen (73. Lucas Møller Jensen), Kim Elgaard - Kristian Weber, Casper Johansen (46. Søren Andreasen).

Bedste spillere: Næsby: Anders Nielsen Middelfart: Casper Johansen.

Dommer: Henrik Hansen - fremragende.

Tilskuere: 465.

Næste kampe: Lørdag kl. 14.00 Middelfart-AB og Jammerbugt FC-Næsby

Frustreret Næsby-folk

Næsby-folkene var frustrerede over kampens start og lykkedes aldrig med at true Middelfart, der stod meget kompakt, når boldkunsterne Martin Lund og Marcus de Claville Berthelsen forsøgte nogle tricks. Martin Lund havde også et tilbud i første halvleg ved 0-3, men Radza var hurtig med en refleks efter Kasper Dreyers lange fremspilning.

Efter pausen tog gæsterne det en anelse med ro og alene udskiftningen af Casper Johansen indikerede, at den kamp var slut.

- Vi forærer dem tre mål væk og du siger det hele. Efter 2-0 var den kamp færdig, og vi kom aldrig i gang, selv om vi forsøgte at holde hovederne oppe. Det var svært sådan en onsdag aften, når vi forærer det hele væk. Heldigvis fik vi da afværget den helt store katastrofe efter pausen. Men vi regnede altså også med at få point i dag, da vi begyndte kampen og føler os slet ikke som underdog. Det er ikke længe siden, at vi spillede 0-0 mod dem i en træningskamp. Vi regner med at få point i alle 2. divisionskampe, fordi vi kan li' at spille fodbold, sagde Næsby-stopperen Kasper Dreyer.

Selv om Casper Johansen var kampens absolutte oplevelse, så leverede Lasse Thomsen på Middelfarts defensive midtbane også en kongekamp. Teknisk stærk, hurtig til bens, med sikre beslutninger og vurderinger af alt mellem himmel og jord.

Man kan påstå, at Næsby i starten spillede lidt naivt, men det er også en del af oprykkerholdets stil at spille lidt ambitiøst. For hver gang man ikke vinder, så bliver lige akkurat den disciplin lidt vanskeligere.

Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Odense Q på pokaltogt efter lussing

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce