Annonce
Navne

Den gakkede fra Kerteminderevyen fylder 50

Der er altid gang i Farshad Kholghi. Arkivfoto: John Fredy

50 år:  Farshad Kholghi fylder 50 år mandag den 17. maj.

Han er skuespiller, komiker, manuskriptforfatter og foredragsholder. Men han er også kendt for sine skarpe holdninger til islam og integration, hvilket tidligere har fået borgerlige partier til at lokke med en opstillingskreds.

Svaret har været et høfligt nej, for Farshad Kholghi, der fylder 50 år mandag 17. maj, foretrækker at bruge talegaverne foran publikum på scenen.

Annonce

Som når han fra 30. maj optræder i Kerteminderevyen, i sensommeren i Esbjerg Revyen og på Bellevue Teatret nord for København.

Som en overskrift står et miks af alvor og humor - også når han til efteråret skal på turné med et nyt foredrag, han har skrevet i hjemmet i Birkerød under coronanedlukningen.

Farshad Kholghi kom til Danmark som teenager i 1984 på flugt fra præstestyret i Iran. Det fordømte bahai-religion, som familien bekender sig til.

Sammen med sin mor, der var sygeplejerske, tog han turen via Tyrkiet, og et år senere stødte hans journalistfar til.

Farshad Kholghi har foruden teater medvirket i film og tv-serier, blandt andet filmene "Pizza King" og "Solkongen". I den populære DR-serie "Forbrydelsen" spiller han den uskyldigt anklagede skolelærer.

Et par bøger er det også blevet til, herunder "Verden er ét land", som handler om opvæksten i Iran og flugten til Danmark og hans egne oplevelser omkring integration i et nyt land.

Sammen med jurist Lea Kholghi Frederiksen har han to døtre.

På selve fødselsdagen på mandag rykker skuespillerholdet ind på Tornøes Hotel i Kerteminde, og klokken 15.30 er der kage og fødselsdagssang for Farshad. /ritzau/Bo

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce