Annonce
Kultur

Den Fynske Opera er nomineret til Reumert: - Hvis vi vinder, skal den nye pris stå i en rød støvle

Den Fynske Opera er nomineret til Årets Opera for opsætningen af Rossinis "Askepot". Fra venstre Sidsel Eriksen, Jesper Buhl, Emma Oemann og Mette-Maria Øyen.Foto: Skovdal Nordic
Den Fynske Opera glæder sig over at være nomineret til en Reumert. Kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg har udtænkt en placering, hvis de hiver statuetten hjem.

Odense: - Jeg kan næsten allerede gætte, hvad det her handler om.

Det er kun ti minutter siden, Den Fynske Opera modtog nomineringen til en Reumert-statuette for Årets Opera, og da avisen ringer til kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg for at lykønske hende, er glædesrusen endnu ikke aftaget.

- Det føles skønt. Det har været et hårdt år for os alle sammen, og jeg tror, at alle, der er så privilegerede at få sådan et klap på skulderen, især i de her coronatider, er lykkelige.

Annonce

Den Fynske Opera er nomineret for opsætningen af "Askepot". En forestilling, der på et tidspunkt var i fare for at blive aflyst.

- Der var så mange sygemeldinger på den forestilling, så bare det, at den blev til noget, er en præstation i sig selv, fortæller Ida Fogh Kiberg.

- Det var midt i den periode, hvor det var hårdest, men det lykkedes på grund af nogle fantastiske sangere og et fantastisk hold bag scenen. "Skønt" er det bedste ord for, hvordan jeg har det lige nu.

Den Fynske Opera vandt Årets Opera i 2015 med "Andre bygninger", og Ida Fogh Kiberg har allerede en plan for, hvor den nye statuette skal stå, hvis den ender med at lande på Fyn.

- Enten skal den stå i en glaskuppel oppe på kontoret, eller også skal vi have den stående i foyeren. Glasstatuetten, vi fik for "Andre bygninger", står i det bur, der var med i forestillingen, så hvis vi vinder, skal den nye pris stå i en af Askepots røde støvler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce