Annonce
Navne

Den fynske crooner fylder 40

Claus Hempler har udgivet nyt musik.

I brede musikkredse er Claus Hempler mest kendt fra sine år som frontfigur i det fynske band "Fielfraz".

Da bandet trak stikket ud i 1997, gik den unge fynbo sine egne veje, og her har han siden gjort det meget godt i flere musikalske riller som det, flere anmeldere kalder en melankolsk crooner.

I 2004 lavede han albummet "Hempler", som fik masser af roser med på vejen, og tre år senere var han klar med "Return Of The Yes Man", som var lidt blødere i kanten. Også jazzpladen "Charm School for Pop Singers" er fra hans musikalske hjerne og hjerte. Den blev udgivet i 1999.

I dag er det 40 år siden, Claus Hempler blev født. Han var kun otte år, da han hjemme i Højby syd for Odense fik sin første guitar i hånden. Sammen med tre andre friske fynske fyre spillede firkløveret de følgende år livligt løst, og da Claus Hempler var 20 år, var han den funklende stjerne og forsanger i "Fielfraz".

Gruppens debutalbum hed "Shine", og det fik følgeskab af to andre, inden bandet blev opløst - dog uden den store dramatik.

Et højdepunkt i sin alsidige karriere nåede Claus Hempler i 2005, da han fik en fornem Danish Music Award som "Årets danske sanger".

Claus Hempler har de senere år haft sin private base i København, men han benytter enhver lejlighed til at få lov at optræde hjemme i Odense. Det skete så sent som i oktober, da han tilmed fik gendannet det gamle "Fielfraz" for en aften, da Rytmeposten fejrede sit 25 års jubilæum

.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Nordre Havnekaj var vurderet til op mod 51 millioner kroner: Kommunen fik ni millioner kroner

Annonce