Annonce
Erhverv

Den fynske Biva-stifter taber penge på sine ejendomme

Henry Johansen forventer, at hans holdingselskab fortsat vil nedskrive værdien af tidligere Biva-ejendomme, men i mindre målestok. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.

Nedskrivninger på især tidligere Biva-ejendomme giver trecifret millionminus i Henry Johansens holdingselskab, Boka Holding A/S.

Odense: I 2006 solgte Henry Johansen og hans datter Millie Korsdal Rafn møbelkæden Biva, og siden har Biva-stifteren koncentreret sig om sit holdingselskab, Boka Holding A/S, som investerer i ejendomme.

Selskabet blev stiftet i 1997 og har ejendomme over hele landet, men hvor selskabet for et år siden kunne notere et overskud på 50,2 millioner kroner - hvilket gjorde, at Henry Johansen var tæt på at kunne kalde sig milliardær - er det i det seneste regnskabsår gået den modsatte vej. Det skriver Finans.dk.

Det nye regnskab viser et tab på 100 millioner kroner.

- Vi har tabt penge på salg af de gamle Biva-bygninger, der er spredt over hele landet, og vi har nedskrevet værdien på bygninger, der ikke er blevet solgt, forklarer Henry Johansen til Finans.dk.

Annonce
Henry Johansen og hans datter Millie Korsdal Rafn solgte i 2006 møbelkæden Biva. I sommeren 2013 gik kæden konkurs, og året efter blev Biva lanceret som en netbutik. Arkivfoto: John Fredy.

Nedskrivningerne vil fortsætte, men i mindre målestok, siger Henry Johansen. Også i 2016 nedskrev selskabet værdien af en række ejendomme, som tidligere havde huset Biva-forretninger.

- For os betyder det ikke længere så meget, hvordan vores egenkapital ser ud. Vi vil ikke starte nye byggerier, så det er ikke så vigtigt, hvordan vores formue ser ud set fra bankerne, forklarede Henry Johansen i februar 2017 til Fyens.dk.

Boka Holding A/S har nu en egenkapital på 876,8 millioner kroner, og Henry Johansen forventer ifølge Finans.dk en positiv drift i år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce