Annonce
Sport

Den forsvarende US Open-mester i golf nærmer sig toppen

Brooks Koepka er fire slag efter Gary Woodland fra USA, som fastholder sin føring i US Open.

De seneste to års vinder af US Open-mester i golf, amerikaneren Brooks Koepka, er efter tredje runde i dette års turnering rykket op på en delt tredjeplads.

Koepka gik lørdagens runde i 68 slag - tre under par. Samlet er han syv slag under par.

Skulle han vinde for tredje år i træk, vil det være historisk. Den seneste spiller til at vinde tre US Opens på stribe var Willie Anderson for 114 år siden.

- Jeg nød bare presset. Hvis man er inden for tre slag bagud inden de sidste ni huller, så kan alt ske, siger han ifølge nyhedsbureauet AP om sine muligheder på søndagens afsluttende runde.

Gary Woodland fra USA fastholder sin førsteplads med et enkelt slags forspring til englænderen Justin Rose på andenpladsen. Woodland brugte 69 slag på lørdagens runde og er samlet 11 slag under par.

Tiger Woods, der i april vandt sin første majortitel i 11 år med sin sejr i US Masters, er nede på en delt 27.-plads efter en runde i par. Samlet er veteranen også i par inden sidste runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Annonce