Annonce
Udland

Den første snert af orkanen Florence rammer USA's østkyst

Indbyggere i North Carolina må ikke undervurdere orkanen Florence, siger guvernør Roy Cooper.

Det er begyndt at blæse op langs kysten i de amerikanske delstater North Carolina, South Carolina og Virginia. De første vindstød fra orkanen Florences yderste kant kan torsdag eftermiddag dansk tid mærkes ved kysten i North Carolina.

Ifølge USA's National Hurricane Center (NHC) forventes orkanen at ramme North Carolina fredag, mens stormen vil bevæge sig ind i landet i løbet af lørdagen.

Omkring 10 millioner mennesker bor langs orkanens ventede rute, og med Florences størrelse forventes op til en meters nedbør på to dage visse steder.

Der er torsdag målt vindstød på 165 kilometer i timen i vejrsystemet. Det er et fald fra tidligere på ugen. Orkanen er også blevet nedgraderet fra kategori fire til to.

I North Carolina advarer guvernør Roy Cooper mod at undervurdere orkanen på baggrund af den sænkede styrke.

- Orkanen Florence var ikke inviteret, men nu er hun ved at være her alligevel. Mit budskab i dag er: Lad være med at slappe af, siger han på et pressemøde torsdag.

- I må ikke slappe af og sænke paraderne. Vær på vagt. Dette er en stærk storm, som kan dræbe. I dag bliver truslen til virkelighed.

Billeder fra North Carolina viser, at byer langs kysten er begyndt at opleve, at havvand presses op på land af vindstødene.

Myndighederne har advaret de indbyggere, der ikke ønsker at blive evakueret, om, at de kan ende med at sidde alene, gennemblødt og i totalt mørke.

Redningsfolk kører ikke ud, før vindhastigheden er på 80 kilometer i timen eller under, lyder beskeden også.

Florence har vindstød af orkanstyrke i 130 kilometer fra orkanens centrum ifølge NHC.

Der forventes, at havvand kan blive presset tre kilometer ind i landet. Alt efter hvor længe Florence bliver hængende over et område, forventes oversvømmelser på op til fire meter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce