Annonce
Faaborg-Midtfyn

Den første på Fyn: Rasteplads for cyklister klar til åbning

Der er luft til slangerne og bord og bænk til trætte ben på Ny Stenderups cykelrasteplads. Privatfoto

Ny Stenderup: Beboerforeningen i Ny Stenderup inviterer torsdag 23. maj kl. 16 til åbning af den nye cykelrasteplads på Ny Stenderupvej 10. Rastepladsen er den første af sin art på Fyn, hvor en beboerforening tager initiativ til at forbedre forholdene for cyklister.

Ny Stenderup ligger på Margueritruten og cykelruten på Sydfyn, hvilket var en af baggrundene for beboerforeningens idé om at lave et pitstop for dem, der har brug for luft, et hvil eller måske trænger til at få spændt kæden.

Projektet er gennemført af beboerne i Ny Stenderup med økonomisk støtte fra Borgerbudgettet, KEN-fondet og "Slåigangpuljen".

Indvielsen fejres med taler, lidt til ganen og sang. Operasanger Jesper Buhl kommer og synger for – og giver en enkelt solosang.

Den officielle del slutter kl. 17, men der bliver mulighed for at blive lidt længere, hvor grillen bliver tændt, og beboerforeningen er vært ved en ristet pølse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Følg med live: GOG mod Sønderjyske

Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Annonce