Annonce
Sport

Den et nye sports-akademi har fundet den første forstander - Sports Academy Denmark i Odense henter chef fra nordjysk sportsefterskole

Thorsten Matthiesen fanget i rette udstyr på byggepladsene ved Stadionvej, hvor Sports Academy Denmark nu skyder fart. Akademiet ligger mellem Nature Energy Park og OGF-klubhuset og Atletikstadion og skal huse over 100 elever med elite-ambitioner inden for idræt. Foto: Sports Academy Denmark.
Thorsten Matthiesen er hentet fra Aabybro Sportsefterskole i Nordjylland. Sports-akademiet i Odense Idrætspark er halvvejs bygget og skal stå færdig til sommer.

IDRÆT: Det nye efterskoleprojekt midt i Odense Idrætspark, Sports Academy Denmark, har fundet sin kommende forstander.

Det blev Thorsten Matthiesen der kommer fra en stilling som forstander på Aabybro Sportsefterskole i Nordjylland, erfarer Sport Fyn.

Thorsten Matthiesen er 50 år, stammer fra Slesvig by i Tyskland og er vokset op som en del af det danske mindretal syd for grænsen. En baggrund som helt fra hans ungdomstid har dannet baggrund for det sammenfald af værdier, der har været med til at give udslaget for valget af Thorstens ansættelse.

- Når man vokser op som del af et mindretal, så forventes det som noget af det mest naturlige, at man engagerer sig med liv og sjæl i hele foreningslivet omkring en, det gjaldt uanset om det nu var fodbold, spejder eller skak man dyrkede. For mit vedkommende var det specielt sport i enhver afskygning, der betød noget. Denne forventning om 100 procent dedikation for en sport, er noget jeg deler med de elever, som vi søger til vores spændende efterskoleprojekt midt i Odense by, udtaler Thorsten.

Annonce

Brænder 100 procent

- Efterskolen Sports Academy Denmark henvender sig til unge, der brænder 100 procent for deres sport. Det er ikke noget krav, at man nødvendigvis behøver at være superdygtig. Vores forventning er blot, at man går helhjertet ind for ens sport med både træning, kost, restitution og ikke mindst hele det mentale aspekt, siger Thorsten Matthiesen.

- Skolen har samarbejdsaftaler med omkring 30 klubber og forbund, som kan tilbyde topseriøs træning i byens pulserende klubliv. Så uagtet hvilken sport man dyrker, så har vi et tilbud til den unge. Skolen bidrager med en hjemlig base og det unikke efterskolefællesskab, som mange unge tit beskriver ”som det bedste år i mit liv”.


Vi åbner efterskoleverdenen for en ny gruppe af unge, som ikke tidligere har kunnet finde et kompromisløst tilbud, der forener efterskole og sport. Og ja vi samler på vindere

Ny forstander Thorsten Matthiesen, Sports Academy Denmark


Efterskolens bygning er i skrivende stund under opførelse. Den er færdigbygget i august 2021 hvor det første elevhold kan træde ind i en topmoderne efterskole, som man har prøvet at bygge efter moderne æstetiske principper.

Annonce

Personlig udvikling

- Det bør give optimale forhold til både personlig udvikling, undervisning og hyggeligt samvær samtidig med at man kan gå ”all in” på sin sport.

Adspurgt om det er et elitært projekt, svarer den kommende forstander, at det ikke er niveauet, men primært passionen, der er afgørende for, om sportsakademiet er den rette efterskole til en.

- Vi åbner efterskoleverdenen for en ny gruppe af unge, som ikke tidligere har kunnet finde et kompromisløst tilbud, der forener efterskole og sport. Og ja vi samler på vindere her på sportsakademiet, vindere i deres eget liv – og det kan man blive på mange måder og mange niveauer, slutter Thorsten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce