Annonce
Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Der er fundet smitte med virus-varianten B.1.1.7. i en håndfuld prøver fra patienter og personale på Odense Universitetshospital. Men der er ikke fundet smitte fra personale til patienter, siger Anette Holm, som er ledende overlæge på Mikrobiologisk Afdeling, OUH. Arkivfoto: Michael Bager. 
Annonce

Fyn: Sundhedsstyrelsen har forudsagt, at den engelske variant af coronavirus, Cluster B117, bliver dominerende i Danmark. Nu er den blevet fundet i prøver fra både patienter og personale på Odense Universitetshospital.

Efter OUH's mikrobiologiske afdeling selv er begyndt at lave genom-sekventering af positive coronaprøver, er der fundet fem prøver med B117. Det oplyser Anette Holm, ledende overlæge på den mikrobiologiske afdeling.

- Nogle af prøverne er fra patienter, og nogle er fra personale. Men vi har ikke set smitte fra personale til patienter. I det hele taget har vi ikke set meget smitte fra personale til patienter, så man skal ikke være bange for at tage på hospitalet, understreger hun.

B117 formodes at være særligt smitsom, men det kan fundene på OUH hverken be- eller afkræfte.

- Vi har endnu ikke set, at den britiske variant er øget smitsom hos os. Men den er efter alt at dømme i stigning i Region Syddanmark - vi slipper ikke for den. Så lige nu holder vi godt øje og har skærpet de infektionshygiejniske retningslinjer på hospitalet, mens vi danner os erfaringer med den variant, siger Anette Holm.

Sundhedsstyrelsen skærpede tidligere på ugen retningslinjerne for nære kontakter til coronasmittede i et forsøg på at holde den engelske mutation under kontrol i Danmark.

Man betragtes nu som nær kontakt, hvis man i mere end 15 minutter har været inden for to meters afstand af en smittet. Og hvis den smittede har en af de kendte virus-varianter, blandt andet B117, skal man som nær kontakt gå i selvisolation i 14 dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce