Annonce
Fyn

Den danske golfkomet - den hårde vej tilbage til golftoppen

Emily Kristine Pedersen er kommet højt på golf-strået. Her ses hun sammen med Yasir al-Rumayyan, formand for Saudi Aramco, der vist nok har lidt penge. Danskeren poserer ved siden af det trofæ hun vandt i midten af november i Saudi Ladies International Golf Tournament i King Abdullah Economic City - i øvrigt nord for Jeddah, kan Sport Fyn oplyse beredvilligt. Foto: Amer HILABI / AFP
Fra torsdag til søndag deltager Emily Kristine Pedersen i sæsonfinalen på Ladies European Tour.
Annonce

GOLF: Det har været en lang og sej kamp for den 24-årige golfspiller Emily Kristine Pedersen at kæmpe sig tilbage til toppen af golfsporten.

Depression og angst satte sig præg på 2018 og 2019, men de seneste måneder har været et vendepunkt med tre turneringssejre på Ladies European Tour. Før denne uges sæsonfinale i Spanien er hun sikker på at slutte året som vinder af den europæiske golftour.

- Det har været nogle hårde år for mig, og det er også lidt vildt, at jeg er kommet så stærkt tilbage.

- Det er stort for mig at vinde hele touren. Det er der ikke mange, der får lov til at prøve, men det er ikke sådan, at jeg er tilfreds med det, jeg har opnået.

- Jeg skal videre, og i første omgang går jeg efter at kæmpe med om sejren i Spanien, siger Emily Kristine Pedersen.

Annonce

Vil tilbage til Tour

Planen er på sigt at kæmpe sig tilbage til den nordamerikanske LPGA Tour. Her spiller de bedste kvindelige golfspillere, og pengepræmierne er større.

Emily Kristine Pedersen havde indtil for to år siden sin gang på LPGA Touren, men hun mistede sin plads, efter at nedturen ramte hende efter Solheim Cup i 2017. Solheim Cup er kvindernes pendant til herrernes Ryder Cup, som er en dyst mellem USA og Europa med 12 spillere på hvert hold.

Hun blev udtaget for Europa, men nogle af de forbigåede spillere satte spørgsmålstegn ved, om hun nu også havde fortjent at være med. Det ramte hende hårdt. Med hjælp fra en psykolog er hun igen kommet ovenpå.

- Jeg er blevet stærkere og befinder mig mentalt et meget bedre sted, så jeg vil godt kunne klare, hvis jeg igen skulle stå i samme situation, siger hun.

2020-sæsonen begyndte lovende, da hun med en syvendeplads ved en turnering i Sydafrika for første gang i flere år hentede en top-ti-placering. Men så blev verden lukket ned af coronavirus.

Annonce

Stærkt spillende

- Jeg vidste ikke helt, hvordan nedlukningen ville påvirke mig. Var det her nu bare endnu en ting, der ville ramme mig. Førhen ville det have slået mig ud, siger hun.

Det var dog ikke tilfældet, og da golfsporten igen blev åbnet op, var hun stærkt spillende.


Jeg vidste ikke helt, hvordan nedlukningen ville påvirke mig. Var det her nu bare endnu en ting, der ville ramme mig. Førhen ville det have slået mig ud

Emily Kristine Pedersen om årets særpræg


Emily Kristine Pedersen vandt i august Czech Open, og i november har hun vundet to turneringer i Saudi-Arabien. Ud over førstepladsen på Ladies European Tour topper hun suverænt ranglisterne for flest birdies og eagles.

Golfspilleren Emily Kirstine Pedersen

Emily Kristine Pedersen spiller i denne uge sæsonfinale på Ladies European Tour-sæsonen i Spanien.

Her kan du blive klogere på den danske golfspiller:

* Navn: Emily Kristine Pedersen.

* Født: 7. marts 1996 (24 år).

* Placering på verdensranglisten: 77 (listen er senest opdateret 23. november).

* Turneringssejre på Ladies European Tour: 4.

* Som tiårig begyndte hun at spille golf i Smørum Golfklub.

* Som 14-årig vandt hun DM i hulspil på seniorplan som den yngste nogensinde.

* Som 17-årig vandt hun EM for amatører og modtog Den Gyldne Golfbold, der gives til årets danske golfspiller.

* I 2015 blev hun kåret som "Årets Rookie" (den bedste førsteårsspiller) på Ladies European Tour. Samme år tog hun karrierens første titel på Ladies European Tour, da hun vandt India Open.

* I 2017 blev hun den første dansker i ti år til at deltage i Solheim Cup, kvindernes pendant til Ryder Cup.

* Efter et skidt 2018 mistede hun sit adgangskort til at spille på LPGA Touren.

* I 2020 har hun sejret i tre turneringer - Czech Open i slutningen af august, Saudi Ladies International og Saudi Ladies Team International - begge i november.

Kilder: Ladies European Tour, Rolex Ranking.

Selv om hun er fyldt med optimisme, når hun ser fremad, så er coronapandemien med til at begrænse muligheden for et comeback til LPGA Touren. Og sandsynligvis også muligheden for at repræsentere Danmark til OL.

Fra torsdag til søndag deltager Emily Kristine Pedersen i sæsonfinalen på Ladies European Tour.

- Mit mål er at komme til at spille på LPGA Touren igen, men den årlige kvalifikation er aflyst i år på grund af coronavirus, så det er ærgerligt. Jeg må bare forsøge at fastholde mit niveau, indtil jeg får chancen igen om et år. Jeg kan ikke gøre så meget andet.

- Jeg vil også gerne til OL, men det er sværere, når jeg spiller i Europa, hvor vi spiller om færre point til verdensranglisten, end man gør på LPGA Touren. Jeg må bare gøre det så godt, jeg kan, og se, hvordan det ser ud, siger hun..

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Enorm frustration efter nej til motorbane: - Vi har allerede taget hensyn til vandsalamanderen

Odense

Vandsalamanderen er kun en del af problemet: Borgergruppe er klar til at fortsætte kamp mod motorbane

Annonce