Annonce
forside

Den brændende hund rundede festival af

Med solnedgangen som baggrund blev en paphund til aske. Villads Munk Carstens

Lørdag endte Ærø Dog Days to dage med kunst og kultur med hundetema. For andet år i træk satte "burning dog" punktum for festivalen.

Ærøskøbing: Hele dagen har Asmund Havsteen-Mikkelsen bygget på den i baggrunden af arrangementerne. Kasse efter kasse. Og nu er dens tid kommet. Bogstaveligt talt. Den store paphund følges langsomt ud af Det Gamle Værft af tilskuerne til en forunderlig blanding af smil over det mærkværdige skue og højtidelige miner som ved et gammelt ritual. Ritualet burning dog er dog kun gennemført en gang før. Sidste år udgjorde hunden af papkasser således for første gang finale ved Ærø Dog Days, og nu er den genopstået som hund fønix for endnu en gang at forgå i flammerne på vandet.

Hunden sænkes ned på sin tømmerflåde med et smil på læberne, hvor Michael Kiersgaard skal slæbe den ud på vandet ud for færgelejet, hvor den skal finde sit sidste hvilested. Indtil om et år.

Menneskemængden følger hunden, så langt de kan, ud på molen, og med solnedgangen som baggrund kan Asmund Havsteen-Mikkelsen stikke ild på sit værk.

Flammerne får hurtigt fat i pappet, og hundeskelettet kommer snart til syne. Fra havnen betragter menneskemængden den brændende afslutning på to dage med poesi, musik og andre arrangementer til hundens hyldest med lavmælt småsnak. Og snart bryder flere ud i sang.

- Må man tage hunden med sig ind i himlen, synger de.

Da der kun er aske tilbage på tømmerflåden, kan gløderne slukkes. Det er fuldbragt.

Tilbage på land er der roser til Asmund Havsteen-Mikkelsen for den brændende hund, der har skabt, hvad der minder om Sankt Hans-stemning.

- Den skal nok ses som en helhed med de andre arrangementer, siger kunstneren og fortsætter:

- Vi har haft et par dage, hvor vi har haft temaet "hunde bredt," kan man sige. Og så er der noget renhed over ild, synes jeg. Der er noget kærlighed over at sætte noget fri ved at brænde det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hurra for de frivillige

Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Erhverv

Guldæggets rejse

Annonce