Annonce
Udland

Den amerikanske energiminister træder tilbage

Ints Kalnins/Reuters
USA's energiminister træder tilbage, dagen efter at han i et interview har udtalt sig om Ukraine-sagen.

USA's energiminister, Rick Perry, trækker sig fra posten.

Det oplyser USA's præsident, Donald Trump, natten til fredag dansk tid. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Rick Perry har været involveret i den rigsretsproces, som Demokraterne i Kongressen har indledt mod Trump.

- Rick har gjort et fantastisk arbejde, men tiden er kommet. Tre år er lang tid, siger Trump.

- Vi har allerede fundet hans efterfølger.

Trump nævner dog ikke, hvem denne efterfølger er.

Trump siger, at Perry allerede for flere måneder siden meddelte sine planer om sin afgang. Han forlader posten ved slutningen af året.

Meldingen kommer, dagen efter at Rick Perry i et interview sagde, at han efter ordre fra Trump har kommunikeret med præsidentens personlige advokat Rudy Giuliani om en mulig korruptionssag i Ukraine.

Demokraterne truer med at forsøge at få Trump for en rigsret. Det skyldes anklager om, at Trump har forsøgt at presse Ukraines præsident til at undersøge Trumps demokratiske rivaler forud for præsidentvalgkampen i 2020.

Demokraterne i Repræsentanternes Hus stævnede i sidste uge Perry. De bad ham om senest 18. oktober at udlevere dokumenter om sit arbejde omhandlende Ukraine.

- For nylig har rapporter rejst spørgsmål om enhver rolle, du måtte have spillet i at videreformidle eller forstærke præsidentens klare budskab til den ukrainske præsident, lød det fra demokraterne i et brev til Perry.

Perry har ført Trumps energipolitik. Det indebar blandt andet at fremme salget af USA's fossile brændstoffer i Ukraine og andre lande.

Under Perry har USA oplevet en stigende produktion af fossile brændstoffer.

Ifølge The New York Times har Trump tidligere overvejet Perry til andre positioner i sin administration, herunder stabschef.

Det skyldtes, at Perry i høj grad har formået at undgå at blive involveret i personlige skandaler.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce