Annonce
Erhverv

Den amerikanske centralbank fastholder renten - for nu

Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Som ventet har den amerikanske centralbank ikke ændret renten. Men en rentenedsættelse kan være om hjørnet.

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed), lader som ventet den ledende rente være uændret.

Det står klart onsdag efter to dages møde i dens rentekomité, FOMC.

Ud af 92 analytikere, som Bloomberg News på forhånd havde spurgt, var der kun en enkelt, der havde forudsagt, at renten blev sænket.

Renten står uændret på 2,25 til 2,50 procent.

Den amerikanske centralbank siger dog, at usikkerheden er øget, og at banken vil vurdere indkomne informationer nøje.

- Vi forventer, at Fed-direktørerne i løbet af sommeren vil tage det sidste skridt mod rentenedsættelser. Vores hovedscenarie er tre rentenedsættelser i de kommende 12 måneder, siger Mathias Rømer Sproegel, der er makroanalytiker ved Sydbank.

Også hos Danske Bank forudser man snarlig rentenedsættelse.

- Med svagere vækst, lave inflationsforventninger og en anerkendelse af, at usikkerhederne er steget, har den amerikanske centralbank også fjernet sin bemærkning om, at den vil være "tålmodig" med at ændre på renten.

- Med dagens meget bløde melding fra den amerikanske centralbank virker det meget sikkert, at den amerikanske centralbank kommer på banen med en rentenedsættelse på næste møde i juli, siger Mikael Olai Milhøj, der er senioranalytiker hos Danske Bank.

Den amerikanske centralbank styrer USA's rente. Den bestemmer, om der skal sendes flere penge ud i systemet, eller om der skal trækkes penge ud.

Den har muligheden for at skabe flere dollar, hvis den ser behov.

Den styres af et råd og en formand. De udpeges af den siddende præsident og skal godkendes af Senatet.

De amerikanske aktier kom i positivt territorium efter onsdagens udmelding. Før meldingen, der gik på uændret ledende rente, var de tre ledende aktieindeks stort set uændrede.

Men umiddelbart efter er der tale om stigninger på 0,3 til 0,4 procent i de tre indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce