Annonce
Kerteminde

Demonstration ved Fjord&Bælt: Jobskabelse for havbiologer

Der var ikke mødt så mange op til demonstration foran Fjord&Bælt lørdag formiddag. Til gengæld gik de få fremmødte helhjertet op i at dele brochurer ud og tale for frisættelse af de tilfangetagne marsvin. Foto: Helle Nordström
Et par håndfulde demonstranter med sympati for "De vilde delfiner" stod lørdag formiddag med brochurer og banner foran Fjord &Bælt. De gav ikke meget for centrets forskning.

Kerteminde: At Fjord&Bælt holder marsvin i fangenskab er en kendsgerning, ingen bestrider. Men hvor forskerne i centret mener, at de gør det til gavn for marsvinene som helhed, så gav demonstranterne, der var samlet foran centret lørdag formiddag, ikke meget for den forskning.

- Bare sejl et lille stykke ud, så er der masser af marsvin at kigge på i deres naturlige omgivelser. Det, de laver her, det er jobskabelse for havbiologer. Jeg tror overhovedet ikke på den forskning, der foregår derinde, sagde Nils Høj, der som en af et par håndfulde var mødt om for at deltage i demonstrationen.

Annonce

Ligger i vejen for havneudvikling

- Centret ligger i øvrigt også som hindring af en god udvikling på havnen. Lige på den plads kunne der ligge et fantastisk bibliotek/turistbureau med en tilhørende lille café. Og så kunne der etableres en jollehavn foran. Jeg forstår simpelthen ikke, at politikerne bare år efter år rent pr. automatik fyrer fire-fem millioner skattekroner afsted til centret, samtidig med at man sparer på alt andet, indvendte Nils Høj.

Det var foreningen "De vilde delfiner", der havde arrangeret demonstrationen i Kerteminde som led i er verdensomspændende aktion: Tøm tankene. I spidsen for demonstrationen stod lokalt Mikkel Ernst Nielsen, der er miljøforkæmper af hele sit hjerte. Han arrangerede tidligere på året en lokalversion af miljødemonstrationen "Fridays for future".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Grundejere i Odense kan nedlægge veto: Forbehold for mindesmærke over nazismens ofre vækker vrede

Danmark

Danmark genåbner grænsen: Tyske, islandske og norske turister er nu velkomne

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Erhverv For abonnenter

Sortebro Kro: - Får hoteller og konferencer ikke gang i forretningen, står vi som branche og ser ned i et kæmpe hul

Annonce