Annonce
Fyn

Demonstration på banegården skal støtte lokoførere i strid med DSB: - Det er fantastisk

På tirsdag holder en række fagforbund støttedemonstration foran Fredericia Banegård for at vise deres støtte til DSBs ansatte. Arkivfoto: Mathilde Bech

Tillidsmand for de 125 lokomotivførere i Fredericia, Ole Bang, fortæller om, hvad hans medlemmer er utilfredse med.

Fredericia: Tirsdag eftermiddag har en række fagforbund bebudet en støttedemonstration på Fredericia Banegård til fordel for lokomotivførerne hos DSB, der ligger i konflikt om nye løn- og arbejdstidsregler med DSB's ledelse.

- Det er fantastisk, man igen står sammen skulder mod skulder, for hvem bliver de næste, spørger tillidsmand for 125 lokomotivførere i Fredericia, Ole Bang, og fortsætter:

- Der har for nylig været en stor støttedemonstration i Aalborg, hvor mange forbund var mødt op. Det håber jeg også sker her, siger han.

Han kan ikke svare på, om hans medlemmer deltog i den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse i myldretiden onsdag eftermiddag.

Han fortæller dog, der er stor frustration blandt hans medlemmer.

- Frustrationen er i forhold til DSB's ageren, så det er svært at holde ro på arbejdspladsen. Det handler især om weekendplaner. Nu kører vi hver anden weekend og har 26 weekender fri årligt. Ud af de 26 friweekender siger den nye overenskomst, at 16 af dem kan ligge enten fredag til lørdag eller søndag til mandag. Det vil skabe problemer, eksempelvis hvis man har delebørn eller ægtefællen også arbejder i weekender, forklarer Ole Bang.

Annonce

- Frustrationen er i forhold til DSBs ageren, så det er svært at holde ro på arbejdspladsen. Det handler især om weekendplaner.

Ole Bang, tillidsmand

Ændringer i arbejdsdagen

Et andet stridselement er planlægningen af ferier, hvor der tidligere har været stor åbenhed og gennemsigtighed omkring ferieplanlægningen. Men det vil DSB ifølge Ole Bang også lave om på.

Et tredje punkt er selve arbejdsdagen. Der har de ansatte tidligere haft stor indflydelse på, hvordan arbejdsdagen ser ud.

- Hidtil har det været således, at vi som lokomotivførere har brugt vores erfaringer fra driften til at planlægge arbejdsplaner, således at det fungerer ude på skinnerne til gavn for både DSB og medarbejdere. De erfaringer for, hvad der fungerer tidsmæssigt og praktisk, har man kun, hvis man i hverdagen er aktiv i førerrummet, fortæller han.

Det vil ifølge Ole Bang også blive ændret med DSB's udspil.

- Fra Fredericia kan vi eksempelvis køre til Aarhus, Struer, Esbjerg eller andre steder. Men hvis man hele tiden skal køre det samme sted hen, bliver det rutinekørsel. Hvorimod hvis man kører flere forskellige steder hen i løbet af arbejdsdagen, holder man sig mere skarp, forklarer Ole Bang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce