Annonce
Nordfyn

Demonstration: Nordfynboere går til kamp med skilte og blomster

Både voksne og børn hjalp til med at male demonstrationsskilte til torsdagens protest mod omstillingskataloget. Foto: Gry Malling Loehr

Torsdag eftermiddag begynder Nordfyns Kommunes folkevalgte at se det efterhånden meget udskældte omstillingskatalog an. Bekymrede borgere vil stå klar foran rådhuset i Bogense og fylde pladsen med budskaber om utilfredshed.

Otterup: Bevæbnet med malerspande, tynde træplader og rammende slogans gjorde en samling af utilfredse borgere sig søndag klar til kamp. Midt i en græsgrøn have på Klintebjergvej blev protestskilt efter protestskilt til, og alle skulle de slå et slag mod kommunens omstillingskatalog. Et slag, som skal stå torsdag klokken 17.00 foran Bogense Rådhus.

Malingen af skiltene, og demonstrationen for den sags skyld, er sat i værk af en gruppe forældre fra Skovløkken, Otterup og omegn. De har måttet arbejde hurtigt for at få det hele stillet på benene, inden politikerne i Nordfyns Kommune begynder på forhandlingerne og diskussionerne omkring katalogets skole- og institutionsændringer torsdag aften.

Der gik ikke mange dage, efter omstillingskataloget blev offentliggjort den 6. august, før Facebook-gruppen "Bevaring af skoler og institution på Nordfyn" så dagens lys. Og efter et stormøde i Otterup tirsdag den 21. august nedsatte forældrene en styregruppe, som skulle stå for at arrangere en stor protest.

- Så nu hvor skiltene er klar, er vi i den grad kampklar til torsdag, fortæller Gry Malling Loehr. Hun afholdt skiltemaling-eventet hos hende selv, hun er en del af styregruppen, og hun har også to børn på Sletten Skole Afdeling Skovløkken.

En skoleafdeling, som med omstillingskatalogets skoleændringer kun vil have fra 0. til 3. klassetrin, mens skolen har op til 6. klasse i dag.

Annonce

- Vi tænker på vores små lokalsamfund som værende blomster. Med skoleændringerne lader de os ikke blomstre, som vi bør, og så dør livet stille og roligt ud.

Gry Malling Loehr, medarrangør af demonstrationen.
Opbakningen var så stor, at skiltene stod klar og parat efter blot tre-fire timers arbejde. Foto: Gry Malling Leohr

Over 1500 medlemmer

Deres budskaber er kommet vidt omkring. Den lille Facebook-gruppe er vokset og vokset, og tirsdag havde den 1729 medlemmer. Nogle torvholdere på gruppen oprettede endda en online underskriftsindsamling, hvor der på under to dage var over 600 underskrifter - og det er stadig muligt at skrive under.

- Det er gået ret hurtigt. For nogle kører møllen igen, ligesom sidste gang de oplevede snak om skoleændringer eller -lukninger, siger Gry Malling Loehr.

Hun har selv kun boet på Nordfyn i omkring tre år, og hun valgte aktivt Afdeling Skovløkken til sine børn, blandt andet fordi skolen ikke var så stor.

- Men der er jo et større budskab end bare Skovløkken. Nordfyn er så specielt et sted med alle vores små lokalsamfund, så vi vil gerne repræsentere eller have repræsentanter fra alle skoler og børne- og ungeinstitutioner, som bliver truet af omstillingskataloget, slår Gry fast.

Af den grund ønsker hun, at mange læser med på Facebook og møder op foran rådhuset. Og derfor valgte hun at lægge hus til, da der skulle males skilte.

Slogan til lejligheden

Det lille skiltemalings-arrangement kunne lade sig gøre, fordi der kom hjælp allevejs fra. Beboere omkring Skovløkken leverede frivilligt maling, malerudstyr, træplader, træstave og ikke mindst deres egen tid for at få skiltene klar. Styregruppen kom med forberedte slogans, og ved søndagens morgenstund samlede børn og voksne sig sammen om penslerne.

- Det var på mange måder et hjertevarmt arrangement. Jeg blev så glad og rørt over opbakningen, og folk hyggede sig med kaffe og kage. Selvom det selvfølgelig er en trist og seriøs anledning, fortæller Gry Malling Loehr om forberedelserne.

Klokken 13.00 stod de mange skilte klar opad hækken i haven. "Vi elsker Nordfyn, gør I?", "Et løfte er at løfte i flok" og "Vil I slukke ildsjælene?" er nogle af de udpenslende ord, som kommer til at møde politikerne foran Bogense Rådhus torsdag. Og faktisk også en masse blomster.

Frivillige i området har nemlig samlet en masse blomster sammen, som får en helt bestemt symbolik.

- Vi tænker på vores små lokalsamfund som værende blomster. Med skoleændringerne lader de os ikke blomstre, som vi bør, og så dør livet stille og roligt ud, siger Gry Malling Loehr, inden hun spørger:

- Og er det ikke smukkest, hvis der er mange forskellige blomster i et fynsk blomsterhav end bare et par enkelte store, éns blomster?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Juleåbent hos Galleri KHS

Annonce