Annonce
Odense

Demonstration i Vollsmose: Seks sigtet for racisme

Fyns Politi måtte søndag gribe ind over for en demonstration i Vollsmose. Seks personer er nu sigtet for at have delt flyers ud med racismeindhold. Arkivfoto: Palle Herløv

Politiet måtte søndag eftermiddag skride ind over for medlemmer af islamfjendsk parti, som ved købmand uddelte flyers med det, ordensmagten vurderede var med racistisk indhold.

Annonce

Seks personer med tilknytning til et islamfjendsk politisk parti blev søndag eftermiddag sigtet for overtrædelse af straffelovens racismeparagraf.

Det bekræfter Fyns Politi over for fyens.dk.

Partiet Stram Kurs, som ifølge dets hjemmeside vil have muslimer til at forlade Danmark, havde på forhånd anmeldt og fået tilladelse af politiet til at holde en demonstration ved Spar-købmanden i Slåenhaven i Vollsmose.

Da det ifølge Fyns Politi ikke var spændende nok spurgte de fremmødte partimedlemmer, om de måtte holde demonstrationer andre steder i Vollsmose, men det fik de nej til af politiet. Alligevel tog de trods afslaget til Bøgetorvet i Vollsmose, hvorfra de blev bortvist af politiet.

- I forbindelse med demonstrationen i Slåenhaven delte de flyers ud, og indholdet i dem skønner vi er en overtrædelse af racismeparagraffen 266b. Det blev de sigtet for, ligesom de blev bedt om ikke at dele flere flyers ud, siger Kenneth Taanquist.

Nu er det op til Anklagemyndigheden at vurdere, hvad der videre skal ske med de seks sigtede personer.

For at forhindre kommentarer med eventuelt racistisk indhold har fyens.dk valgt at lukke kommentarsporet til denne artikel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fra sexchikane til alderschikane

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce