Annonce
Odense

Demonstration i aften: - Vi skal vise vores utilfredshed, men uden ballade

Håndteringen af coronaepidemien og restriktionerne, som har betydet brug af mundbind og lukkede forretninger, er temaet for fredag aftens demonstration i Odense. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Fredag aften er der demonstration i Odense imod håndteringen af coronaepidemien. Det skal foregå fredeligt og har intet med Men in Black at gøre, siger arrangør.
Annonce

Odense: "Fyn for frihed" er navnet på en demonstration imod corona-restriktionerne og håndteringen af coronaepidemien i Danmark. Demonstrationen finder sted i Odense fredag aften, hvor den begynder på Flakhaven klokken 18. Og der bliver smæk på, lover arrangøren.

- Det kommer til at være højlydt med trommer og god musik. Det bliver en stor fest, og så skal vi ud og marchere i Odenses gader. Vi skal ud og vise vores utilfredshed på en fredelig måde, siger Anders Al-Humidi, som ifølge demonstrationens facebookopslag er arrangør sammen med Per Nissen.

- Det bliver ikke noget ulovligt, det har jeg gjort klart. Fordi det er første gang, der er en rigtig demonstration om det her i Odense, og jeg vil ikke skræmme folk væk; der skal være plads til alle, både unge og gamle, siger Anders Al-Humidi.

Han forklarer, at demonstrationen er anmeldt til politiet, og understreger, at deltagerne forventes at opføre sig ordentligt:

- Det her har intet med Men in Black at gøre. Det kommer jeg også til at sige i introtalen. Der kommer jeg til at understrege to ting: At der ikke skal ske ballade, og at vi ikke har noget at gøre med nogen fra Jylland eller Sjælland. Og Men in Black har vi heller ikke noget med at gøre. Men jeg kommer også til at sige, at jeg respekterer dem for deres arbejde, og jeg synes, de gør en god ting.

Hvorfor vil I demonstrere i Odense nu?

- Der har været demonstrationer i København og Aarhus og sågar i Faaborg, men nu skal Odense også på kortet. Vi skal vise, at det er over hele Danmark, vi er utilfredse med, hvordan håndteringen af corona er grebet an, og hvordan der ikke er proportionalitet i håndteringen.

Fredag klokken 14 havde 124 tilkendegivet at ville deltage i demonstrationen, og yderligere 238 var interesserede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Rahbæk Juel efter statsminister-kritik af coronasmitten i Vollsmose: - Nu er der hul på bylden med testene

Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Annonce