Annonce
Odense

Demonstranter på gaden for et frit Palæstina: Søndagens demonstration forløb i god ro og orden

Der var demonstration i Odense 16. maj i kølvandet på den opblussede Israel-Palæstina-konflikt. Foto: Presse-fotos.dk

Odense: Søndag eftermiddag var der demonstration for Palæstina i Odense. Demonstrationen er endnu en for Palæstina i rækken i Danmark, og finder sted i kølvandet på den opblussede konflik mellem Israel og Palæstina som udspiller sig i disse dage.

Budskabet bag demonstrationerne er klart: Volden skal stoppe nu.

– Der har været krig i 73 år, og der er ikke sket noget. De (israelerne, red.) bliver ved med at bombardere, og de dræber uskyldige og særligt børn. Vi gider ikke mere, vi vil have fred, lød det tidligere på ugen fra arrangøren af en lignende demonstration i Aarhus til Århus Stiftstidende.

Annonce

Vagtchefen ved Fyns Politi beretter, at søndagens demonstration forløb stille og roligt.

- Det gik rigtig godt. Vi var fremme med lidt politi for at sikre at alt forløb stille og roligt, men det gjorde det, siger han og fortsætter:

- Demonstrationen var rigtig godt organiseret. Man var nervøs for, at der skulle dukke personer op, der ikke havde i sinde at demonstrere i fred og ro, men det skete ikke, så alt foregik og fred og ro.

Konflikten mellem Israel og Palæstina er blusset op igen, efter at en række palæstinensiske borgere i bydelen Sheikh Jarrah, som ligger i den østlige del af Jerusalem, er blevet truet med at blive fjernet fra deres hjem, fordi de skal bosættes af israelere.

Den østlige del af Jerusalem er ellers ikke internationalt anerkendt som en del af Israel, men da det sted, som bygningerne ligger på, har været en del af en jødisk forening, kan israelerne ifølge en israelsk lov fra 1970 kræve jorden tilbage.

'Free Palestine' lød budskabet på en del af de bannere, demonstranterne havde med. Foto: Presse-fotos.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce