Annonce
Udland

Demonstranter i Irak sætter igen ild til iransk konsulat

Haidar Hamdani/Ritzau Scanpix
Iran betragtes som støtter af Iraks regering, der i to måneder har været under pres fra store demonstrationer.

For anden gang på en uge har demonstranter i den irakiske by Najaf stukket ild til det iranske konsulat i byen.

Det siger øjenvidner til nyhedsbureauet dpa. Politikilder i byen bekræfter det over for nyhedsbureauet Reuters.

Der er ikke umiddelbart meldinger om tilskadekomne ved konsulatet. Men tidligere på dagen kostede uroligheder et andet sted i Najaf en femårig pige livet, siger lokale lægekilder.

Søndagens ildspåsættelse kommer på et tidspunkt, hvor hovedstaden Bagdad samt Najaf og flere andre byer i det sydlige Irak er præget af regeringskritiske protester.

Demonstranterne er blandt andet utilfredse med, hvad de oplever som øget iransk indflydelse i Irak.

Onsdag var første gang, at der blev sat ild til det iranske konsulat i den hellige by Najaf. Her brugte sikkerhedsstyrker skarpe skud og masser af tåregas mod demonstranterne.

Irak har siden begyndelsen af oktober været præget af demonstrationer, der har fundet sted i flere dele af landet.

Mindst 380 mennesker er blevet dræbt under sammenstød mellem demonstranter og irakisk politi og militær, oplyser den irakiske menneskeretskommission, der er sammensat af landets parlament.

Andre kilder sætter antallet af dræbte højere.

Søndag har det irakiske parlament accepteret premierminister Adel Abdel-Mahdis afskedsbegæring.

Hans afgang var et af demonstranternes hovedkrav.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];