Annonce
Faaborg-Midtfyn

Demokratisk underskud i debatten om den nye skolestruktur

Vicky Lorenzen er formand for SF Faaborg-Midtfyn. Privatfoto
Annonce

Lokaldebat: I den kommende tid vil der være en del debat om den foreslåede skolestruktur. Jeg håber, at de udmeldinger, som alle implicerede parter har, vil blive taget alvorligt og ikke mindst virkelig lyttet til.

Det er nu engang sådan, at de, der oplever området i hverdagen, ofte har den største indsigt i de problematikker, der findes. Alle skal helst føle sig hørt, og det er efter min mening ret problematisk, hvis borgermøderne ender med at blive gennemført online på baggrund af den aktuelle situation.

De næste mange måneder vil der efter al sandsynlighed fortsat være lukket for fysiske møder, og det kommer til at have betydning for den måde, vi kan debattere emnet på. Det bliver uden tvivl en forringelse af forældrenes og de ansattes mulighed for at debattere med politikere og embedsmænd, ligesom der dårligt er plads til meget meningsudveksling mellem de øvrige parter.

Jeg er klar over, at sådanne møder kan være konfliktfyldte for dem, der skal stå til ansvar for forslaget, og netop derfor er det afgørende, at vi ser hinanden i øjnene og nærmer os hinanden og ikke kommer længere væk fra hinanden.

Det gør vi altså bedst i den direkte kontakt, og derfor mener jeg, at vi risikerer at komme i et demokratisk underskud i denne proces, hvis ikke vi gør os umage. En praktisk løsning på denne udfordring kunne være at udsætte høringsperioden til efter sommerferien, hvilket vil muliggøre, at alle interesserede borgere kan deltage i debatten og komme med deres synspunkter på denne vigtige beslutning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce