Annonce
Udland

Demokratisk guvernørkandidat erkender nederlag i Florida

Efter en omtælling står det fast, at republikaneren Ron DeSantis bliver ny guvernør i Florida.

Demokraten Andrew Gillum erkender nederlag i kampen om guvernørposten i delstaten Florida og ønsker republikaneren Ron DeSantis tillykke med valgsejren.

Det rapporterer flere internationale medier sent lørdag aften dansk tid.

De to kandidater lå så tæt i antal stemmer ved valget den 6. november, at det i henhold til Floridas valgregler udløste en omtælling af stemmesedlerne for at udpege en vinder.

Gillum, der er borgmester i Tallahassee, kunne være blevet Floridas første sorte guvernør.

- Det har været vores livs rejse. Vi er beærede over den støtte, som vi har modtaget, siger han i en videoudtalelse ifølge Reuters.

- Vi ville være sikre på, at hver eneste stemme - også de valgsedler, der i første omgang var tvivl om - blev talt, så længe de er afgivet lovligt, lyder det fra den 39-årige demokrat.

Sejren til DeSantis betyder, at han afløser sin partifælle Rick Scott som guvernør i Florida. Scott var ikke på genvalg, da han stillede op til Senatet i forbundshovedstaden Washington.

- Der er blevet kæmpet hårdt i valgkampen. Nu er det tid til at bringe Florida sammen, lyder det på Twitter fra DeSantis, som er kendt som en af USA's præsident Donald Trumps loyale støtter.

Efter en maskinomtælling torsdag står DeSantis til at få 33.683 flere stemmer end Andrew Gillum - svarende til 0,41 procentpoint flere.

Og lørdag har Tallahassee-borgmesteren altså erkendt, at det forspring ikke er muligt at indhente.

Den afgående republikanske guvernør Rick Scotts duel mod den demokratiske senator Bill Nelson er endnu ikke afgjort.

En omtælling af stemmerne viste torsdag så lille en forskel på opbakningen til de to, at valgmyndigheden i Florida beordrede en manuel omtælling af stemmesedler.

Resultatet af denne fintælling ventes at foreligge søndag aften dansk tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce