Annonce
Udland

Demokratisk guvernørkandidat erkender nederlag i Florida

Efter en omtælling står det fast, at republikaneren Ron DeSantis bliver ny guvernør i Florida.

Annonce

Demokraten Andrew Gillum erkender nederlag i kampen om guvernørposten i delstaten Florida og ønsker republikaneren Ron DeSantis tillykke med valgsejren.

Det rapporterer flere internationale medier sent lørdag aften dansk tid.

De to kandidater lå så tæt i antal stemmer ved valget den 6. november, at det i henhold til Floridas valgregler udløste en omtælling af stemmesedlerne for at udpege en vinder.

Gillum, der er borgmester i Tallahassee, kunne være blevet Floridas første sorte guvernør.

- Det har været vores livs rejse. Vi er beærede over den støtte, som vi har modtaget, siger han i en videoudtalelse ifølge Reuters.

- Vi ville være sikre på, at hver eneste stemme - også de valgsedler, der i første omgang var tvivl om - blev talt, så længe de er afgivet lovligt, lyder det fra den 39-årige demokrat.

Sejren til DeSantis betyder, at han afløser sin partifælle Rick Scott som guvernør i Florida. Scott var ikke på genvalg, da han stillede op til Senatet i forbundshovedstaden Washington.

- Der er blevet kæmpet hårdt i valgkampen. Nu er det tid til at bringe Florida sammen, lyder det på Twitter fra DeSantis, som er kendt som en af USA's præsident Donald Trumps loyale støtter.

Efter en maskinomtælling torsdag står DeSantis til at få 33.683 flere stemmer end Andrew Gillum - svarende til 0,41 procentpoint flere.

Og lørdag har Tallahassee-borgmesteren altså erkendt, at det forspring ikke er muligt at indhente.

Den afgående republikanske guvernør Rick Scotts duel mod den demokratiske senator Bill Nelson er endnu ikke afgjort.

En omtælling af stemmerne viste torsdag så lille en forskel på opbakningen til de to, at valgmyndigheden i Florida beordrede en manuel omtælling af stemmesedler.

Resultatet af denne fintælling ventes at foreligge søndag aften dansk tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce