Annonce
Indland

Demo og 13.800 underskrifter: Læger på barrikaderne efter dom til kollega

Lotte Møller Smedegaard (th) står bag indsamlingen af de 13.800 underskrifter, der blev overdraget til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) samtidig med en demonstration. Foto: Uffe Weng/Scanpix

Svendborgsagen har gjort læger landet over bekymrede for deres fremtidige retssikkerhed og arbejdsforhold. Det viste lægerne med en demonstration og 13.800 underskrifter, der nu er overdraget til sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

Med en demonstration og 13.800 underskrifter, der nu er overdraget til sundhedsministeren, har Svendborgsagen nået den politiske top.

Omkring 200 læger var fredag samlet foran Sundhedsministeriet i en sjælden demonstration med både kampråb, skilte og balloner som stedfortrædere for de kollegaer, der ikke kunne få fri til at deltage i demonstrationen.

De fremmødte læger var kommet for at vise deres bekymring for lægers fremtidige retssikkerhed og arbejdsforhold på baggrund af landsrettens afgørelse i Svendborgsagen, hvor en yngre læge blev dømt for grov forsømmelse efter et forløb, hvor en patient døde. En bekymring, de 13.800 underskrivere deler.

- Der var mødt rigtig mange op, mange flere end jeg havde regnet med, og det var virkelig en fantastisk oplevelse at mærke det sammenhold. Jeg tror også, det kom bag på ministeren, at der var så mange, siger reservelæge på Rigshospitalet Lotte Møller Smedegaard, der stod for underskriftindsamling og demonstration.

Svendborgsagen skal først i Højesteret den 21. marts, men den har banet vej for, at Ellen Trane Nørby nu vil se nærmere på journalføring og mundtlige ordinationen i sundhedsvæsenet.

- Ministeren sagde, at man må kigge på lovgivningen, hvis højesteret stadfæster dommen. Det tager vi som et løfte, som vi vil holde hende op på, hvis det kommer dertil, siger Lotte Møller Smedegaard.

De mange balloner, lægerne havde med til demonstrationen foran sundhedsministeriet skulle symbolisere de kollegaer, der ikke kunne få fri til at deltage. Foto: Uffe Weng/Scanpix

Journalføring skal opdateres

Lotte Møller Smedegaard håber, at underskrifterne og demonstrationen har vist ministeren, at sagen berører rigtig mange. Både dem, der arbejder i sundhedsvæsenet og patienterne.

- Men jeg tror, man skal være blåøjet, hvis man tror, at der er noget, der bliver ændret i morgen. Men jeg har en forventning om, at hun (ministeren, red.) har det med i baghovedet, og at hun arbejder videre med vores respektive fagforeninger for at kigge på journalføring og får fulgt op på dommen, siger hun.

Hashtagget #DetKuHaVæretMig opstod i kølvandet på en klumme, tidligere Svendborg-læge Iza Alfredsen skrev på Fyens.dk. Det blev også brugt til demonstratioenen på balloner og skilte. Foto: Uffe Weng/Scanpix
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se video: Hundredvis af fans trodsede regnen for at møde populær youtuber i Slikræven

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Debat om dagplejen: Forvirringen er stor

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Odense

Millioner til forstærket indsats mod udledninger fra gartnerierne

Annonce